Avto
4144 ogledov

Najboljši evropski avto leta je električni renault scenic

Evropski avto leta 2024 COTY
Električni renault scenic je v hudi konkurenci premagal vse tekmece in si po mnenju žirije zasluži titulo Evropski avto leta 2024.

Novi renault scenic E-tech je bil razglašen za evropski avto leta 2024. 

Slovesnost je potekala ob uvodu v odprtje avtomobilskega salona v Ženevi. Renault scenic E-tech je prvo mesto osvojil s 329 glasovi 22-članske žirije izmed sedmih finalistov. Gre že za sedmo zmagovalno titulo za Renault v 61-letni zgodovini izbora. 

Na drugo mesto se je s 308 glasovi uvrstil BMW serije 5, po točkah mu je nekoliko zadaj sledil novi peugeot 3008. Preostali finalisti za nagrado so bili Kia EV9, volvo EX30, BYD seal in toyota C-HR.

Tokrat so bili štirje od sedmih finalistov popolnoma električni modeli, vključno z zmagovalcem. Preostali trije pa so imeli popolnoma električne priključne različice.

Zaključna slovestnost za evropski avto leta se je vrnila ob Ženevsko jezero, potem ko ga je lani gostil mednarodni avtomobilski salon v Bruslju.

Žirija za avto leta 2024 je bila sestavljena iz 58 članov, ki predstavljajo 22 evropskih držav, med njimi je tudi Slovenija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.