Avto
8351 ogledov

To je povsem novi renault, ime mu je symbioz

Renault symbioz
1/3
Renault
Renault bo v svojo modelno paleto dodal še en povsem nov SUV model. Poimenovali so ga symbioz. Za kupce se bo potegoval v C SUV segmentu.

Ime symbioz zveni kot francoska beseda »symbiose«, ki izhaja iz starogrške besede »symbiosis«, ta pa pomeni »živeti skupaj«, kar je vrednota, ki je globoko zasidrana v genski zasnovi znamke Renault, čigar slogan je »vozila življenja«, so ob razkritju imena zapisali v Renaultu.

Renault symbioz | Avtor: Renault Renault

Gre za besedo, ki je podobna v mnogih jezikih: »symbiosis« v angleščini, »simbiose« v španščini in »simbiosi« v italijanščini, »simbioza« v slovenščini (sopomenka: sožitje), zaradi česar je ime Symbioz enostavno razumljivo za širok krog javnosti.
Symbioz je kompaktno hibridno gnano vozilo znamke Renault segmenta C, ki v dolžino meri le 4,41 metra. To je 10 centimetrov manj od australa in 19 centimetrov več od capturja. Torej bo približno na ravni električnega scenica e-techa z dolžino 4,47 metra.

Renault symbioz | Avtor: Renault Renault

Za zdaj je znano, da bo na voljo s panoramsko stekleno streho nove generacije solarbay in tehnologijo PDLC (v polimeru razpršeni tekoči kristali), ki za zamračitev ne potrebuje klasičnega senčila. Da bo opremljen s pogonskim sklopom E-Tech full hybrid 145, da bo masa manjša od tone in pol, kar bo vplivalo na večje užitke v vožnji in manjšo porabo goriva. Pa tudi na višino zneska za parkiranje v Parizu. Če pogledate rezultate nedavnega referenduma v Parizu, bo francoska metropola kmalu začela pobirati trojno parkirnino za težje SUV modele, vse do 18 evrov na uro!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 09:35 09.februar 2024.

    Res zadnji dober renault je bil old school Renault 19 chamade, po tem so začeli delati jajca