Avto
10434 ogledov

Najdražji in najbolj eksotični avtomobili, ki so dobili slovenske tablice

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe Mercedes-Benz AG
V letu 2018 je slovenske tablice dobilo nekaj zelo zanimivih avtomobilov. Prestižni SUV modeli gredo najbolj za med.

Leto 2018 za premium segment avtomobilov v Sloveniji ni bilo bleščeče. Med top 10 avtomobilskimi znamkami po podatkih Sekcije za osebna motorna vozila ni niti ene premium znamke vozil.

Avtomobilski ključi Avto Avtomobilski proizvajalci v rdečem, enemu pa prodaja strmo raste

Porsche panamera sport turismo | Avtor: Porsche Porsche

Krivulja navzdol

S 1802 registracijami je Audi na 15. mestu. Pri Audiju so v primerjavi z letom 2017 lani registrirali 121 vozil manj, pri BMW, ki je s 1529 registracijami na 17. mestu pa kar 767 vozil manj. V zelenih številkah je le Mercedes, ki je s 1379 slovenskimi registracijami na lestvici tik za BMW in je imel v primerjavi z letom prej rast v višini 36 registracij.

Škoda vision E koncept Avto Škoda v Ljubljani pokazala, kaj bo prodajala Slovencem

Lexus LS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dobro je šlo Volvu, ki je s 419 registracijami beležil četrtinsko rast v primerjavi z letom 2017, medtem, ko je znamka Jeep več kot podvojila število registracij (skupaj 418). Jaguar je leto končal pri ¸160 prodanih avtomobilih, Mini pri 120, Porsche pri 92, Land Rover 73, Lexus 66 in Maserati sedem. Pri nas noben ferrari dobil slovenskih tablic, o modelih znamke Rolls-Royce ni ne duha ne sluha. Za primerjavo, na Hrvaškem so registrirali tudi vozilo znamke Rolls-Royce.

Nova mazda3 Razkrivamo Avto Razkrivamo: Avtomobili, ki v 2019 zavijajo na slovenske ceste

Mercedes-Benz razred S | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

V objavljenih številkah so vključene tudi kratkotrajne registracije, ki se jih poslužujejo nekatere avtomobilske znamke kot tudi vozila za promocijske namene.

Nekaj deset managerskih limuzin

Še vedno se najbolje pri nas prodajajo prestižne limuzine iz karavani višjega srednjega razreda. Tako je lani slovenske tablice dobilo 211 vozil BMW serije 5, 151 mercedesov razred E, 106 audijev A6, 21 audijev A7, Volvo je prodal 16 modelov S90.

BMW X5 | Avtor: Žiga Intihar/BMW Žiga Intihar/BMW

Če se pomaknemo še razred više, na raven direktorskih in managerskih limuzin, je slovenske tablice dobilo 24 vozil porsche panamera, 22 BMW serije 7, 16 audijev A8, 14 mercedesov razred S, v statistiki so zabeleženi tudi lexus LS, jaguar XJ in maserati quattroporte. 

bizarni prometni znak Avto Ste voznik? Potem morate vedeti za te letošnje novosti na cestah!

Maserati levante | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Še vedno se dobro prodajajo prestižni športni terenci. Na vrhu priljubljenosti je BMW X5 s 86 slovenskimi registracijami, BMW X6 je končal pri številki 60, audi Q7 pri 53, volvo XC 90 pri 43, mercedes GLE pri 39 in porsche cayenne pri 30. Iz statistike smo izbrskali še 12 modelov range rover sport, pet maseratijev levante, štiri mercedese GLS in dva klena mercedesa razred G.

Lexus LC500h | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Tudi eksotika

Izmed zanimivih avtomobilov, ki so dobili slovenske tablice smo izbrskali še pet maseratijev ghibli, 11 tesel S in štiri tesle X, 16 Toyotinih velikanov land cruiser, 11 velarjev, 18 modelov porsche macan, tri BMW serije 8, mercedes AMG GT, dva lexusa LC in športni lexus RC, sedem ford mustangov in KTM X-Box. Izpostavili bi še 23 modelov stinger, s katerimi si Kia k znamki želi privabiti bogatejše kupce.

Sebastien Stassin v svoji kreaciji KTM X-bow | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 4
  • lado16 14:48 20.januar 2019.

    DIREKTORJ,VLADO IN VOZNI PARK PLAČUJEMO MIII !!!AMPA ,DA BI PA TO MAFIJO DRŽAVNO KAZNOVALI ,KER SO GOLJUFI IN LOPOVI ,TO PA NE !!!! ZATO PŠŠŠŠT -TIHO !!!!

  • jakec1575 14:09 15.januar 2019.

    Zame je car tisti, ki zopzimizira procese do tocke, da prakticno ni izgub in ki placa svoje delavce in zaposlene vsaj 1,5 kratnik ali pa 2kratnik nad povprecjem branze v kateri dela. To je car. Ne pa nekdo, ki je ...prikaži več na državnih razpisih po vezah dobil milijonske posle. če je pa zasluzil na globalnem trgu pa nimam nic za reci, ce je izpolnil postavko o placah zaposlenih. Vse ostalo je pa turbo kapitalizem in izkoriscanje produktivnosti in zivljenjske energije zaposlenih.

  • lukas99 13:48 15.januar 2019.

    Drzavne firme imajo denar za taksne avtimobile,saj so upokojencem ukradli vec milijonov eurov .Tu se vidi le en del slovenske lopovscinee.