Avto
11062 ogledov

Najhitrejši SUV prišel v oglase, cena je ogromna

Lamborghini urus
1/11
Lamborghini
Nemški Mobile.de ima vrhunsko ponudbo avtomobilov. Med njimi se je zdaj znašlo tudi nekaj lamborghini urusov, najhitrejših suvov na svetu ta hip.

Izbor je odločen, saj lahko kupec poleg prostih urusov za ceno 330 tisoč evrov, izbere tudi že konfigrurane modele z bogato opremo. Njim je cena ob nekaj opcijah skočila na 342 tisoč evrov. Urusi so razpoložljivi pet mesecev po rezervaciji, kar pomeni, da bi lahko na nemških avtocestah prve primerke srečali že pred poletjem.

Lamborghini murcielago Uf, kakšni stroški! Avto Toliko stane lastništvo lamborghinija murcielaga

Glede na to, da je začetna cena urosa 171.500 evrov, so marže preprodajalcev zajetne. Vendarle ge za edini pravi super-SUV na svetu, ki je tudi najhitrejši. 

Lamborghini urus | Avtor: Lamborghini Lamborghini

Avto Kako je hrvaški super stroj ponižal ponos Lamborghinija

Zelo poseben SUV

Inženirji so pri snovanju urusa vzeli Audijevo podvozje (Q7, bentayga ...) in Porschejev motor ( 4,0 bi-turbo ), dodali veliko italijanskih začimb in na štiri kolesa prek osemstopenjske avtomatike preusmerili kar 478 kW (650 KM) in 850 Nm navora. Pospešek 2,2 toni težkega vozila od 0 do 100 km/h je 3,6 sekunde. 305 km/h je trenutno največ med serijskimi terenci (bentley bentayga 301 km/h, jeep grand cherokee trackhawk 290 km/h, porsche cayenne turbo 286 km/h, BMW X6M 280 km/h). Velikanski zavorni diski in keramične ploščice omogočajo, da pri hitrosti 100 km/h do zaustavitve potrebujete le 33 metrov.

Elettra Lamborghini Magazin Tako privlačna je vnukinja Lamborghinija

To je hkrati največji in najbolj prostoren lamborghini doslej - ima kar štiri sedeže in 616 litrov prtljažnika! S podiranjem sedežev ima kar 1.596 litrov prostora. Še to, podvozje se mu lahko dvigne na 25 centimetrov od tal, ob namenskih pnevmatikah za pesek in blato pa lahko zaorje tudi skozi (arabsko) peščino. Do 70 odstotkov moči in navora lahko prenese na prednji kolesni par. ...

Avto Policist na kolesu lovil lamborghinija
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.