Avto
18763 ogledov

Kako je hrvaški super stroj ponižal ponos Lamborghinija

youtube
"Česa tako hitrega še nisem videl v svojem življenju," je potem, ko je po nekaj sekundah nemočen zrl v zadek hrvaškega električnega super stroja concept one, dejal zvezdnik TV oddaje The Grand Tour Jeremy Clarkson, ki je na dirki sedel za volanom lamborghinija aventadorja S.

Na startni črti "drag raceja" v novi sezoni oddaj The Grand Tour je Richard Hammond sedel v Rimčevem električnem stroju concept one, poleg njega sta bila še Jeremy Clarkson v lamborghiniju aventadorju S in James May, ki je testiral hondo NSX. 

Hammond je že na startu "poletel" v Rimčevem avtu, njegova kolega pa sta v navadnih avtomobilih s klasičnim motornim pogonom le nemočno zrla, ko jima je električni stroj v nekaj sekundah zbežal izpred oči. 

Če je to prihodnsot ...

Nova sezona se je odprla z naslovom "Past, Present or Future" ("Preteklost, sedanjost in prihodnost), ki naj bi jih predstavljala omenjena tri vozila. Po dirki in že med samo dirko udeleženci niso mogli prehvaliti hrvaškega avtomobila. "Česa tako hitrega še nisem videl v svojem življenju," je dejal Clarkson, Hammond pa je med pospeševanjem ves vzhičen o električnih superšportnikih povedal: "Če je to prihodnost, potem sem za."

 | Avtor: Youtube Youtube

Po oddaji se je oglasil tudi 33-letni Mate Rimac, Hrvat zaslužen za concept one: "To je novo poglavje v moji karieri in mojem življenju." 

Naj spomnimo, prav Hammond je na snemanju oddaje v Rimčevem concept one doživel hudo prometno nesrečo in komaj ostal živ.

Video z uvodne oddaje pa si lahko pogledate v spodnjem posnetku.

Komentarjev 5
  • vzev 16:52 11.december 2017.

    In Clarkson je lepo pokazal, kaj bo električnim igračkam vedno manjkalo. In to je zvok. Tale Rimac res dobro zgleda, tudi pelje se sigurno dobro, toda kljub temu bi rajši imel kak precej manj zmogljiv avto, ki zna dati od ...prikaži več sebe dober zvok. Zato pa sam ne mislim kupovati električnih igračk, ker jih ni užitek peljati. Bom pa rajši vozil oldtajmere.

  • oldii 11:22 11.december 2017.

    povprecna dnevna kilometrina je 40 kilometrov. samo v naših glavah je doseg 500 plus z enim polnjenjem.

  • Snežinko 10:09 11.december 2017.

    No, takle test je v realnem življenju neuporaben. Redkokdo (če sploh kdo) kupi tak avto zato, da ga bo vozil po letalski stezi. V realnem življenju pa bo žal E-Rimac hitro ostal za urco, dve na e-polnilnici, če bo imel ...prikaži več srečo, da jo najde. Ostala dva pa bosta po 2-3 minutnem polnjenju veselo oddrvela naprej...