Avto
1441 ogledov

Hammond do nerazpoznavnosti razsul hrvaški superavtomobil

Rimac concept one je v popolnosti zgorel Reševalni pas/Twitter
Voditelj oddaje The Grand Tour Richard Hammond je med snemanjem oddaje v švicarskem St. Gallnu zletel s ceste s hrvaškim superavtomobilom na električni pogon rimac concept one. Vozilo je v popolnosti zgorelo, zvezdnika pa so odpeljali v bolnišnico. Javila sta se tako Mate Rimac, lastnik podjetja, ki proizvaja električne športne avtomobile, kot Jeremy Clarkson, glavni zvezdnik oddaje.

Nekdanji voditelj Top Geara Richarda Hammonda so po hudi prometni nesreči odpeljali v bolnišnico, pišejo britanski mediji. Hammond je v bližini St. Gallena izgubil nadzor nad avtomobilom in zletel s ceste v hrvaškem avtomobilu rimac concept one vrednem milijon evrov. Vozilo je v popolnosti zgorelo. Zvezdniku se je uspelo samemu rešiti iz gorečega avtomobila. Po prvih informacijah ima hudo poškodovano koleno, piše Daily Mail.

Jeremy Clarskon je dejal, da je bila to najhujša in najbolj strašna nesreča, ki jih je kdajkoli videl, a, da bo s Hammondom vse v redu. Na Facebooku se je oglasil tudi sam Mate Rimac, ki je zapisal, da je Richar dobro in da mu želi hitro okrevanje. Oddajo The Grand Tour snema nekdanja ekipa slavne avtomobile oddaje Top Gear.

Zgodovina nesreč Richarda Hammonda

Richard Hammond je bil nedavno že v bolnišnici, ko se je poškodoval med snemanjem oddaje v odročnem predelu Mozambika.

"Lahko potrdim, da sem padel z motorja. Večkrat, pravzaprav in da, udaril sem se v glavo in še povsod drugam. Toda življenje gre naprej," je takrat sporočil Hrček, ki je imel težko nesrečo že leta 2006, ko je na testni progi v puščavi pri okoli 460 kilometrih na uro na njegovem vozilu počila pnevmatika. Hammondovo življenje je takrat dva tedna viselo na nitki, še danes pa čuti določene posledice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.