Avto
52 ogledov

Naprodaj leteči avtomobil

Leteči avtomobil SWNS
Za 950.000 evrov si lahko omislite leteči avtomobil aerocar, ki je prvič poletel leta 1949. Sprejme dve osebi, kot avtomobil lahko po cesti drvi s 100 km/h, kot letalo pa se v zrak dvigne do višine 3.600 metrov in razvije najvišjo hitrost 175 km/h.

Skupaj so proizvedli le šest vozil, zato prodajalec Courtesy Aircraft cilja predvsem na zbiratelje, ki bi radi v svojo zbirko avtomobilov za nekaj manj kot milijon evrov dodali še leteči avtomobil.

Poskusov izdelave avtomobila, ki leti je bilo v zgodovini že veliko. Med najbolj odmevnimi je bil pred štirimi leti primer oblikovalca Bruca Calkinsa, ki je najavil, da bo leta 2010 v prodajo spravil leteči ferrari, torej letalo narejeno na osnovi ferrarija 599 GTB. Avtomobil naj bi po načrtih poletel vertikalno, v pomoč pa naj bi mu bilo osem zmogljivih motorjev, s kombinacijo pogona na gorivo in elektriko, obvladovanje v zraku pa naj bi bilo podobno kot pri helikopterjih.


No, vsaj za zdaj nismo zaznali, da bi leteči ferrari prišel v prodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.