Avto
25717 ogledov

Naši policisti bodo te dni stražili bližnjice

Policija Andrej Leban
Pozor, na cestah te dni policisti opazujejo predvsem en tip voznikov.

Kot je znano, je s 1. aprilom Dars uvedel elektronsko cestninjenje tovornega prometa, zaradi česar bo moral marsikateri lastnik tovornjaka plačevati precej višje cestnine, saj je dosedanji polzaprti sistem na nekaterih področjih (ljubljanski obroč, Obala ...) omogočal tudi povsem zastonjsko vožnjo za tovorni promet. Marsikateri voznik pa je kljub prepovedi že doslej uporabljal vzporedne ceste in se tako izogibal cestninskim postajam. 

Policija bo na takšne voznike tovornjakov, ki bodo neupravičeno zavili na vzporedne ceste, v prihodnjih dneh zelo pozorna, so za Žurnal24 opozorili na Generalni policijski upravi. "Na teh cestah se bosta povečala policijska prisotnost in nadzor."

DAB radio Avto "Več kot 40 minut po dogodku brez obvestila"

Policisti tudi sicer z različnimi organizacijskimi ukrepi nudijo podporo Darsu pri usmerjanju tovornega prometa v prvih dneh, saj si številni tovornjakarji kljub večkratnim opozorilom niso pravočasno priskrbeli naprav za elektronsko cestninjenje in je zato predvsem v obmejnem področju še nekaj dni pričakovati gnečo tovornih vozil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • asmas1965 19:41 03.april 2018.

    poznam "tovornjakarja",ki vsak dan pelje iz Logatca v Il.Bistrico o stari cesti pa čeprav ima AC od Logatca do Postojne.In tudi drugod , če je le mogoče se pelje po "stari"že dolgo let pa še baha s stem.no naj se.Enkrat ...prikaži več sem mu rekel da v "Planinskih ridih" dela gužvo se je pa samo kislo smejal

  • Albatroz 16:06 03.april 2018.

    ko bi vsaj kaj na cestah naredili za ta denar

  • Avatar čavez
    čavez 14:26 03.april 2018.

    Ali je kakšen policaj ostal, da išče terorista Ahmada Shamieha