Avto
3035 ogledov

Naslednik mondea bo nekaj povsem drugačnega

Ford mondeo Ford
Klasične limuzine in tudi karavani nižjega srednjega razreda so v nemilosti kupcev. Novi mondeo, oziroma naslednik mondea utegne biti povsem drugačen.

Nekateri proizvajalci, kot je Peugeot, so svojega predstavnika v nižjem srednjem razredu limuzin in karavanov 508 in 508 SW ukrojili s kupejevskimi linijami, pri Fordu pa so bližje robustnejši križanci.

Mercedes-Benz GLB Prvi vtisi Avto Unikatni Mercedesov SUV preseneti s ceno glede na uporabnost in velikost

Ford bo namreč nadomestil mondea z vozilom, ki bo bolj podoben križancem piše britanska revija Autocar. V zadnjih letih so se številni mediji spraševali o usodi mondea, saj so kupci bolj kot limuzinam naklonjeni SUV in križancem. Tudi v ZDA Ford umika model fusion, ki je sorodnik evropskega mondea. Posledica te odločitve so bila ugibanja o koncu proizvodnje mondea.

Prenovljena toyota CH-R Avto Na trg prihaja povsem nov mali SUV

Autocar, ki se sklicuje na vire znotraj Forda, pa zdaj piše, da bo mondeo oblikovno blizu križancem, vendar ga ne bodo umeščali med suve. Še naprej naj bi bil sicer na voljo kot kombilimuzina oziroma karavan. Ford naj bi novega mondea predstavil v tretjem kvartalu leta 2021.

Ford mondeo | Avtor: Ford Ford

Pri Fordu pisanja Britancev niso želeli potrditi. »Ne komentiramo ugibanj,« je odgovoril tiskovni predstavnik Forda. Mondea trenutno izdelujejo v španski Valencii, kjer nastaja tudi kompaktni SUV kuga ter enoprostorca S-max in galaxy.

Aston Martin DBX Uradno Avto Prvi aston martin SUV je rojen in to je njegova cena

Novi mondeo utegne biti prostornejši, s čimer bi nadomestil S-maxa in galaxyja, ki sta še zadnja Fordova enoprostorca po tem, ko so v zadnjih dveh letih ugasnili proizvodnjo B-maxa in C-maxa, še piše Autocar.

Ford zadnja leta celotno ponudbo enoprostorcev zamenjuje s križanci in SUV vozili, tudi klasična modela, kot sta fiesta ali focus, sta na voljo v robustnejših izvedenkah active, ki jim pravijo križanci. Letos bodo na trg poslali še povsem novi kompaktni SUV puma, ki se dimenzijsko uvršča pod kugo in večji SUV explorer, ki bo na voljo kot priključni hibrid.

Ford puma | Avtor: Ford Ford

Renault Scenic Avto Avto, ki je preživel napad dveh avtomobilskih premikov: SUV in WLTP

Po podatkih JATO Dynamics je prodaja mondea v Evropi v zadnjem letu padla za 19 odstotkov na skupaj 40.495 prodanih avtomobilov. Tudi skupna prodaja Forda je v zadnjem letu padla za dva odstotka. Lani so v Evropi prodali 995.156 osebnih avtomobilov.
 

Komentarjev 5
  • ponsicar 06:23 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • dramafid 04:33 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ourunem 02:45 29.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks