Avto
50 ogledov

Naslednji A4 pregrd za na cesto

Audi allroad shooting brake Audi
Naslednji generaciji audija A4 in Q7 bi morali biti predstavljeni v nekaj mesecih, a sta zdaj uradno prestavljeni na precej kasnejši čas zaradi nezadovoljstva z videzom.

Audi A4 je eden izmed najpomembnejših znamkinih modelov, a je relativno že zelo star, saj je na cestah od konca 2007. Vmes sta tako BMW kot Mercedes-Benz predstavila sveža in zelo sposobna tekmeca, zato so pri Audiju napovedovali, da jim bo naslednja generacija B9 parirala že od letošnje jeseni, Q7 pa še prej.

A po poročanju Carscoopa je vodstvo Audija, še posebej Ulrich Hackenberg, ki je od lanskega julija vodja vplivnega raziskovalnega oddelka, nezadovoljno s tem, kakšen naj bi bil naslednji A4. Prav tako je od svojih razvojnikov zahteval, naj ima naslednji A4 možnost plug-in hibridnega pogona, to pa zahteva nekatere prilagoditve šasije in voznikovih asistenčnih sistemov. 

Q7 očitno preveč mastodontski

Tudi načrtovani Q7, ki vztraja še iz časov, ko krize še ni bilo na jedilniku (2006), ni zadovoljil šefov, saj naj bi Hackenberga motila podoba prednjega dela tega velikega suva. A ker bo v novi generaciji precej shujšal, bi moral to avtomobil jasneje kazati tudi s podobo, naj bi bil do dizajnerjev zelo kritičen Hackenberg. 

Audi A4 naj bi bil tako zakasnjen najmanj do poletja 2015, Q7 pa naj bi bil predstavljen le nekaj mesecev prej.

Zamuda obeh modelov bo po poročanju strokovnjakov Audija stala več deset milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.