Avto
20 ogledov

Ne bo si treba več umazati rok

Točenje bencina Shutterstock
Gorivo. V prihodnosti nam na bencinskih črpalkah ne bo več treba izstopati iz vozila in točiti gorivo.

ZDA je država z največjim odstotkom ljudi s čezmerno težo. Zakaj nas torej ne preseneča, da so prav tam predstavili sistem, ki bo voznikom omogočal, da jim ne bo treba izstopiti iz vozila niti takrat, ko se bodo za točenje goriva ustavili na bencinski črpalki?

Namesto človeka bo točil robot

Vodilni ameriški proizvajalec opreme za bencinske postaje Husky je v sodelovanju z Fuelmaticsom predstavil sistem, ki med veliko vozniki nepriljubljeno opravilo opravi samodejno. Inovacijo so predstavili na konvenciji Petroleum Equipment Institute v Atlanti v ZDA. Tehnologija deluje s pomočjo robota, ki sam odpre pokrovček za točenje goriva, cev, ki se priključi na odprtino za točenje goriva, naredi vakuum in posodo za gorivo napolni z želeno količino derivata.

"Naša tehnologija je usmerjena v prihodnost. Veseli smo, da smo skupaj s Fuelmaticsom razvili šobo, ki bo v prihodnosti omogočila do 30 odstotkov hitrejše polnjenje goriva," je dejal podpredsednik Huskyja Brad Baker, Sten Corfitsen, ustanovitelj Fuelmaticsa, pa dodal: "Veliko voznikov sovraži točenje goriva. Naš izdelek odpravlja veliko težav, je hitrejši, čistejši, udobnejši in okolju prijazen. Ni si treba umazati rok, gorivo pa se ne poliva po tleh."

Komentarjev 3
  • kapibara 10:59 30.oktober 2013.

    Še dolgo ne .. se nebodo mogli zment katari priključek bodo namontiral v avto-koliko posrednikov bi se omastilo..

  • NeAnonimni 10:42 30.oktober 2013.

    Rad točim bencin ampak zelo nerad plačujem za njega. Bodo tudi plačevanje prevzeli roboti?

  • puys 09:51 30.oktober 2013.

    Ko bo to pri nas na voljo, bomo že vozili z električnimi avtomobili :)

Sorodne novice