Avto
53937 ogledov

Ne kupujte več vinjet

Mazda6 vinjeta aeb kamera Saša Despot
V tem času leta se ne izplača več kupiti letnih vinjet. Znana je tudi barva za leto 2020, Avstrijci pa bodo vinjeto malce podražili ...

Ker se "vinjetno" leto preveša v zadnjo četrtino, se v primeru nakupa avtomobila brez vinjete ne izplača več kupiti letne nalepke za uporabo slovenskih avtocest. 

Ceneje, kot plačati 110 evrov, je nakup treh mesečnih vinjet po 30 evrov, saj bodo letne vinjete za 2020 tako kot vedno v prodaji že s 1. decembrom. Na ta način lahko nekaj privarčujete pri stroških lastništva vozila. 

Na Darsu so nam povedali, da bo barva vinjete za prihodnje leto v skladu z rotirajočo barvno shemo kovinsko rumene barve. Cena ostaja nespremenjena.

V Avstriji podražitev

Letne vinjete pa se že od avgusta ne izplača kupiti več niti za avstrijske avtoceste, vinjete s krajšim časom so ugodnejša izbira. Avstrijske vinjete bodo sicer za leto 2020 malenkost dražje, so sporočili z njihove družbe za upravljenje avtocestnega omrežja Asfinag. 

DARS avtocesta vinjeta Mudi se Avto Naš avtocestni viadukt bo treba podreti in zgraditi na novo

Desetdnevna se bo podražila za 20 centov in bo vredna 9,40 evra. Letna pa se bo podražila za slaba dva evra na 91,10 evra.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Boris 20:20 01.september 2019.

    Zgleda da jim bo letnih predčasno zmanjkalo ;-) Kupujte, kupujte, da bodo morali novo naročilo dat !

  • Avatar Leon
    Leon 13:19 01.september 2019.

    V kolikor bi slovenski vozniki bili složni bi zablokirali AC v RS za nekaj dni .............potem bi bil red za vedno . Slovenci smo toliko krat preplačali ceste v Sloveniji ,da nam NE SMEJO zaračunavati uporabo !

Sorodne novice