Avto
22 ogledov

Nevarnih zračnih blazin vse več

Zračna blazina Shutterstock
Japonska avtomobilska proizvajalca Honda Motor in Nissan Motor sta napovedala vpoklic dodatnih 400.000 oziroma 152.000 avtomobilov zaradi nevarnih zračnih blazin japonskega proizvajalca Takata.

Zaradi zračnih blazin japonskega proizvajalca, za katere obstaja nevarnost, da jih raznese, je avtomobile na popravilo vpoklicalo že več največjih svetovnih proizvajalcev - med drugim tudi Toyota, BMW, Ford in General Motors. Z napakami na zračnih blazinah naj bi bilo povezanih vsaj pet smrtnih žrtev v ZDA in Maleziji.

V celotni avtomobilski industriji bi lahko bilo s spornimi zračnimi blazinami opremljenih okoli 20 milijonov avtomobilov.

Takata se sooča z obtožbami, da je več let vedela za napake pri zračnih blazinah. Ameriške oblasti so sredi meseca proti Takati sprožile kriminalistično preiskavo, ameriška agencija za varnost prometa pa je pred časom družbo pozvala, naj razširi vpoklice vozil zaradi blazin, sicer ji grozi večmilijonska globa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.