Avto
11867 ogledov

Neverjetno, kaj je v treh tednih uspelo 30-letnemu Hrvatu

Rimac C-Two Saša Despot
Kupci so pripravljeni plačati prek dva milijona evrov za njegov izdelek.

Hrvaška družba je model rimac C_two premierno pokazala na začetku meseca marca v Ženevi in takrat povzročili veliko medijsko pozornost in odobravanje tudi strokovne avtomoblistične javnosti. 

Pospešek od 0 do 100 km/h je 1,97 sekunde, od 0 do 300 km/h pa le 11,8 sekunde, medtem ko je največja hitrost 412 km/h. C_two je uvrščen med najhitrejše avtomobile na svetu.

Ima okoli 1.400 kW moči, poganjajo ga štirje elektromotorji, kapaciteta baterije je 120 kWh. Doseg z enim polnjenjem naj bi bil do 650 km.

In komaj nekaj tednov kasneje so iz družbe, ki jo vodi 30-letni inovator Mate Rimac, sporočili, da so razprodali že skoraj vseh 150 avtomobilov, kolikor jih nameravajo izdelati! To, da vsak primerek v osnovi stane kar 1,7 milijona evrov, bogatih kupcev ni odvrnilo.

Avto 5 dejstev, ki jih ne veste o hrvaškem superavtomobilu

Še več, da po njem posegajo tisti, ki si resnično lahko omislijo tak superstroj, priča podatek, da je vsak od kupcev v povprečju k osnovnemu avtu dodal še skoraj 600 tisoč evrov razne dodatne opreme. To je namreč za Autocar ob robu avtosalona v New Yorku izdal šef prodaje pri Rimcu Krešo Čorić. Vsak C_two bo torej dobil lastnika za krepko prek dveh milijonov evrov.

Rimac C-Two | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri Rimcu nameravajo vse dvosede avtomobile izdobaviti do leta 2020.

Kaj je uspelo mlademu Rimcu v le nekaj letih glede razvoja in oglaševanje povsem nove avtomobilske znamke, priča podatek, da so njegov prvi avtomobil concept_one izdelali le v osmih primerkih. Eden od njih je žalostno končal pod švicarsko cesto, potem ko je iz njega komaj še živ pobegnil Richard Hammond. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 09:39 31.marec 2018.

    Ni sve zlato kar se sveti. Rimac je v prvi seriji Concept One napovedal da bo prodal sto avtov. Naredil jih je osem, prodal pa le dva in še ta dva so vrnili arabski lasniki ker sta po nekaj mesecih ...prikaži večh spustla dušo. Tudi C_Two je vprašljiv. Dečko je pač hrvat in rad pretirava.