Avto
41 ogledov

Ni ga delila s sestro

Audi A1 in Erika Fabjan
1/6
Boštjan Tacol
Nekdanja uspešna odbojkašica na mivki Erika Fabjan je preizkusila naj ženski avto leta audi A1, ki se je z naslovom okitil na Žurnalovem izboru za avto leta.

Katere so osnovne sestavine avtomobila po meri žensk? "Lepota, atraktivna barva, barvno usklajena in estetska notranjost, lepa stikala, veliko odlagališč, osvetljena ogledalca, moderna tehnologija …" so naštevale kolegice v uredništvu. Sledili so vzdihi ob spoznanju, da jih na parkirišču čaka vse kaj drugega. Audi A1 je aktualni Žurnalov avto leta. Kljukico ima pri vseh zgornjih željah in še pri marsikateri neizrečeni. Izpolnjeval jih je tudi naši uspešni, a zdaj že nekdanji odbojkašici Eriki Fabjan.

Kakšni so vtisi po večdnevnem druženju z A1?
Tako dobri, da bi brez težav podaljšala najino druženje za nedoločen čas (smeh).

Kaj pa vam je bilo na njem tako všeč?

Audi A1 in Erika Fabjan | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
To, da sem bila z njim tako povezana. Je zelo udoben in lahko obvladljiv avto, med vožnjo sem imela res dober, suveren občutek. Počutila sem se varno, saj se zares stabilno drži ceste. Da gre za res tipičen ženski avto, dokazuje že notranja oprema. Pri ženskah pride prav, če je na voljo veliko odlagalnih površin za telefon, šminko in podobne zadeve. Ženske imamo polno torbico raznoraznih stvari, zato je dobro, da ima avto veliko predalčkov, saj tako vemo, kje so stvari, in je tudi bolj varno, da jih imamo pri roki, kot da na primer robčke iščemo po polni torbici. Všeč so mi bili tudi sedeži, ki se dobro prilegajo ledvenemu predelu in so udobni tudi na daljših poteh.

Avto ima kar nekaj zanimivih sistemov; ste se kaj poglobili?
Največ sem raziskovala velik zaslon na armaturni plošči, ki se med neuporabo priročno zloži. Prikaz radijskih postaj na njem je pregleden, všeč mi je bila navigacija, zelo vesela pa sem bila bluetooth povezave, saj veliko telefonarim in se mi zdi to s stališča varnosti zelo pomembno. Povezovanje s telefonom je res preprosto.

"Vaš" A1 je imel pet vrat, vozili pa ste tudi takšnega s tremi vrati. Katerega bi izbrali?
Vsekakor mi je bolje, če ima avto pet vrat, saj je veliko bolj uporaben in priročen, ker se nas v avtomobilu velikokrat pelje več.

Kaj pa odzivnost TDI-motorja?
Audi A1 in Erika Fabjan | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Presenetil me je. Predvsem to, da sploh nisem čutila, kako hitro se peljem.  Ker je motor tako poskočen, sem lahko prehitevala varno. Da, imam malo težjo nogo (smeh). Vseeno pa je bila poraba nizka.

Verjetno pa vam kakšna stvar tudi ni bila povsem všeč?
Mogoče me je malo zmotilo, da sem kot voznica sedela zelo nizko. Navajena sem višjega sedenja, v določenih trenutkih se mi je zdelo, da je avto manj pregleden. Parkirni senzorji so mi bili zato v veliko pomoč, čeprav menim, da parkiram kar dobro.

Kako pa so se na vaš novi avto odzvali bližnji?
Ko je pri naši hiši nov avtomobil, je vedno prisotno veselje. Vsi, ki sem jim avto pokazala, so bili navdušeni. Ljubosumje ni bilo izrazito, mi pa vsaj en teden avta ni bilo treba deliti s sestro.

Komentarjev 1
  • jokovine 18:22 07.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **