Avto
44 ogledov

Nissan s prototipom samostojno po Londonu brez pomoči voznika

Nissan leaf Nissan
Nissan je na cesti v vzhodnem Londonu pokazal realni prikaz avtonomne vožnje s prototipom naslednje generacije.

Nissan je prvič prikazal najnovejšo tehnologijo za avtonomno vožnjo na javnih cestah v Evropi. Vozila je že preizkusil na javnih cestah na Japonskem in v Združenih državah, da bi pokazal preprosto uporabo tehnologije za avtonomno vožnjo v realnem življenju.
 
Sodelujoči na sedežu sovoznika in na zadnjih sedežih so imeli priložnost preizkusiti tehnologijo, ki med drugim vključuje radar milimetrskih valov, laserske skenerje, kamere, računalniške čipe z veliko hitrostjo in specializirani vmesnik človek – stroj (HMI). Ko v navigacijski sistem vnesete cilj, vse navedeno vozilu omogoča avtonomno delovanje tako na avtocestah kot na mestnih cestah, vključno s krožišči.

Samostojno v križiščih leta 2020

Preizkus v Londonu je bil opravljen po nedavnih najavah, da bosta tako posodobljeni qashqai kot novi električni leaf opremljena s tehnologijo za avtonomno vožnjo ProPILOT, da se omogoči avtonomna vožnja po enem voznem pasu na avtocestah.

Naslednji korak je tehnologija za avtonomno vožnjo na več pasovih, ki bo omogočala samodejno menjavo voznega pasu na avtocestah in bo predvidoma predstavljena leta 2018, predstavitev avtonomne vožnje na mestnih cestah in v križiščih pa je načrtovana v letu 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.