Avto
28 ogledov

Nova mazda 6 v Sloveniji januarja

Mazda6
1/16
Mazda
Mazda je na avtosalonu v Moskvi premierno predstavila novo generacijo mazde6. K nam prihaja na začetku prihodnjega leta. Že takoj bo na voljo tako v bencinski kot dizelski različici, takoj bosta na izbiro tudi obe različici – limuzina in karavan.

Nekaj fotografij nove mazde6 so na spletu Japonci objavili v zadnjih tednih, zdaj pa so na voljo tudi že prvi podatki in nove fotografije limuzine. Oblikovalci so mazdo6 zrisali na osnovi koncepta takeri, novost je tudi tehnologija Skyactiv, ki smo jo spoznali pri modelu CX-5. Na kratko zapisano je tehnologija skyactiv skupek številnih tehnologij in sistemov v obliki novih motorjev, menjalnikov, karoserije in podvozja.   

Nova šestica v dolžino meri 4865 milimetrov, široka je 1840 milimetrov, visoka pa 1450 milimetrov. Medosni razmik je 2830 milimetrov (za 105 milimetrov več kot pri aktualnem modelu). Prostornina prtljažnika je 483 litrov, količnik upora zraka je 0,26.

Mazda6 | Avtor: Mazda Mazda
Japonci navajajo, da imajo potniki spredaj 20 milimetrov več prostora za rame, zadaj pa 37 milimetrov več za noge. Pri motorjih se na bencinski strani omenjata 2,0-litrski SKYACTIV-G z neposrednim vbrizgom in močjo 110 kilovatov (150 KM) ter navorom 210 Nm in 2,5-litrski SKYACTIV-G z močjo 141 kilovatov (192 K) in 256 Nm. V ponudbi bo tudi šeststopenjski ročni menjalnik in šeststopenjski avtomatski menjalnik ter tudi Mazdin i-ELOOP sistem regeneracije zavorne sile.

Cene za slovenski trg bodo znane ob prihodu, januarja prihodnje leto, že na začetku pa bosta kupcem na voljo tako limuzina kot karavan, z bencinskimi in dizelskimi agregati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.