Avto
2 ogledov

Nova micra

nissan micra
1/32
Žurnal24 main
Nissanova največja novost v Ženevi je nova, že četrta generacija micre, ki jo bodo v Evropi začeli prodajati letos jeseni.

Gledano z oblikovalskega stališča micra ne prinaša revolucije, to pa velja tudi za prostornost in obliko notranjosti. Mali mestni avtomobil je narejen na novi platformi, dobil pa je tudi povsem nov trivaljni 1,2-litrski bencinski motor, ki bo kupcem na voljo v dveh različicah. Šibkejši motor ima 59kW/80KM moči in 108 Nm navora (emisija CO2 je 115 gramov na prevoženi kilometer), močnejši motor pa razpolaga z močjo 72kW/98KM in navor 142 Nm in ima standardno start/stop sistem, njegova emisija CO2 pa je 95 g/km.

Obe različici bosta na voljo z ročnim petstopenjskim ali novim nissanovim CVT-prenosom. Micra je opremljena (odvisno od različice) z inteligentnim ključem (intelligent key), navigacijskim zaslonom z upravljanjem na dotik, samodejnimi brisalci in steklenim panoramskim oknom. Od standardne opreme omenimo ABS, zračne blazine spredaj in zadaj, stranski zračni blazini in sistem ESP.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.