Avto
1349 ogledov

Nova niva ostaja robusten terenec

Chevrolet niva koncept
1/9
GM AvtoVAZ
GM-AvtoVAZ je objavil serijo uradnih fotografij s katerimi najavlja skorajšnjo javno razkritje konceptne chevrolet nive.

Niva koncept bo javnosti predstavljena na mednarodnem avtosalonu v Moskvi.

Koncept ni le še eden od avtomobilov, ki ne bo nikoli ugledal cest, pač pa naj bi bil kot naslednik zimzelene nive v prodaji konec prihodnjega leta ali najkasneje leta 2016.

Zunanji in notranji dizaj je povsem nov v primerjavi z dosedanjo chevrolet nivo. Novinka bo imela pogon na vsa štiri kolesa, koncept pa poleg visokega odmika podvozja od tal in 16-palčnih koles (pnevmatike 235/70 R16) zaznamujejo še dodatna svetila na strehi, strešni prtljažnik zaščitna mreža na žarometih in rezervno kolo na vratih prtljažnika.

Koncept je z 4316 milimetri v dolžino 260 milimetrov daljši od aktualnega modela. Ruski viri razkrivajo, da bo dosedanji 1,7-litrski motor zamenjal 1,8-litrski PSA štirivaljni bencinski motor z 135 konjskimi močmi in 170 Nm navora. Pod petstopenjski menjalnik se podpisuje General Motors.

Komentarjev 1
  • Aleš Pevc DreamLab 07:56 27.avgust 2014.

    Končno smo dočakali prenvo legendarne Nive, ki je za povrh vsega še lepo in uporabno oblikovana. Čestitke. Verjamem, da boo temu sledile tudi prodajne številke.