Avto
363 ogledov

Nova proga za gorske kolesarje na Golovcu

Matevž Maček
Na priljubljenem hribu Golovec v Ljubljani so zgradili novo progo za gorske kolesarje. Imenuje se rifter trail, po Peugeotovem enoprostorcu rifterju, ki nagovarja avanturiste kot so gorski kolesarji.

Peugeot je namreč omogočil izgradnjo kolesarskega poligona. Priljubljenost gorskega kolesarstva v Sloveniji hitro narašča in z njim se ukvarja vedno več ljudi. Pri tem so udeleženci v stiku z naravo, aktivnost vpliva na njihove motorične in funkcionalne sposobnosti in ima pozitiven vpliv tako na telesno kot tudi  duševno zdravje. V gorsko kolesarskem svetu postajajo vse bolj priljubljeni kolesarski oz. trail parki. Največ obiska so deležni lokalni traili, ki jih gradijo in vzdržujejo prostovoljci, njihova uporaba pa je brezplačna. Običajno za določeno področje skrbi kolesarsko društvo, ki sredstva za urejanje trailov črpa iz prostovoljnih prispevkov članov društva, sponzorjev, organiziranimi turami in tečaji.

 | Avtor: Matevž Maček Matevž Maček

Tekstilne verige V Lescah Avto V Lescah prvi razvili snežne verige za kolesarje

V podjetju P Automobil Import so prisluhnili ŠD Golovec trails, skupini prostovoljcev, ki na ljubljanskem Golovcu gradi in vzdržuje uradne gorsko kolesarske poti. Z društvom povezujejo gorsko kolesarsko skupnost v tem delu države in prestolnico postavljajo na svetovni gorsko kolesarski zemljevid. Društvo trenutno šteje preko 470 članov vseh starosti, organizirajo tečaje, otroške kampe, vodene ture, delovne akcije, njihov največji dogodek pa je tekma Enduro 4fun Golovec trails v sklopu ljubljanskega festivala Ljubljana MTB vikend. Tekmo, ki jo vsako leto obišče okoli 200 tekmovalcev iz več kot petih držav, bodo v letu 2021 organizirali četrtič. 

 | Avtor: Matevž Maček Matevž Maček

Peugeot Rifter Avto Ko kolesa ni treba več voziti na strehi

Tadej Tekavčič, predsednik društva je ob tej priložnosti povedal: »Zahvaljujemo se podjetju P Automobil Import, ki je prepoznalo dobro delo članov društva. V društvu smo navdušeni, da lahko letos vsem obiskovalcem predstavimo našo razširjeno mrežo trailov, ki bodo zagotovo navdušili širok krog obiskovalcev. Verjamemo, da je to odličen primer dobre prakse, kako se trdo delo prepozna ter bo spodbudilo tudi druga podjetja in društva k podobnemu delovanju.«  

Peugeot rifter | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Peugeot rifter Mulc Avto Ko misliš, da te mulc z vprašanjem o avtu zafrkava, pa misli skrajno resno

»V časih, v kakršnih živimo, se nam zdi dobrodelnost pri podpiranju množičnosti in popularnosti športnih in rekreativnih dejavnosti še toliko bolj pomembna. Vsi tisti, ki lahko na kakršenkoli način pomagamo, smo to dolžni storiti. Še posebej, kadar gre za prostovoljne projekte«, je ob tej priliki dejal Adam Kavšek, direktor podjetja P Automobil Import in še dodal: "Zavedamo se kako pomembno je, da uspešna podjetja podajajo roko in olajšajo finančno breme prostovoljnim društvom, ki skrbijo za širšo kolektivno dobrobit posameznikov. Tiste, ki se trudimo pomagati, pa nedvomno neprestano bogatijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice