Avto
12 ogledov

Nova vrsta zračne blazine

Zračna blazina za medenico se bo za zdaj vgrajevala v E-razred, kmalu bo na volj Žurnal24 main
Nov mercedes razreda E je dobil skupaj kar 11 zračnih blazin, od tega sta dve od njih zadolženi za varovanje medenice voznika in sovoznika.

Začelo se je z zračno blazino za voznika in nato še sovoznika. Zatem so v avtomobile začeli vgrajevati bočne zračne blazine, ki so jim sledile še tiste za potnike na zadnji klopi. Že dolgo se vgrajuje posebna zračna blazina za zaščito kolen voznika ...

"Vojna" zračnih blazin se je torej že zdavnaj začela, nov mercedes razreda E pa jih ima kar 11. Najnovejši sta zaščiti za medenico. Voznika in sovoznika zdaj v primeru trka varujejo bočni zračni blazini, zračna zavesa in zračna blazina za medenico, vgrajena v prva sedeža. Medenico sicer ščiti tudi bočna zračna blazina, ki pa je ena in je večja. Postavlja se vprašanje, ali so pri Mercedesu prišli do zaključka, da ločena zračna blazina bolje varuje potnike ali pa gre le za marketinško potezo. Predstavnik nemškega velikana Rob Moran zagotavlja, da je zaščita medenice boljša z novimi varnostnimi pripomočki, prav tako pa se v primeru trka zmanjša vpliv sil na trebuh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.