Avto
29 ogledov

Nove note za panamero iz Ivančne Gorice

Porsche Panamera Akrapovič Evolution
1/6
Akrapović
Priznani slovenski izdelovalec izpušnih sistemov, podjetje Akrapovič, je predstavilo najnovejši izpušni sistem iz linije Evolution, ki je zasnovan za vozila panamera turbo (970) in panamera turbo S (970) modelskega leta 2014.

Na podlagi izkušenj, ki jih je slovensko podjetje pridobilo pri razvijanju prvih sistemov za model panamera, so pri Akrapoviču razvili nov sistem, ki se poda športnemu duhu porschejeve limuzine.

Novo linijo Evolution iz titana odlikuje globok zvok, ki so ga Akrapovičevi inženirji razvili, da bi poudarili moč avtomobila. Izpušni sistem z računalniško optimiziranima asimetričnima dušilcema, sistemom izpušnih ventilov z dvema načinoma delovanja in povezovalno cevjo z resonatorjem zagotavlja več užitka v vožnji tudi na dolge razdalje.

Izbira zvoka s pritiskom na gumb

Z namestitvijo dodatnega brezžičnega kompleta lahko voznik s pritiskom na gumb izbira tudi med športnim zvokom turbo motorja in prefinjenim zvokom umirjene vožnje.

Izpušni sistem prav tako zagotavlja povečano moč, boljši odziv in povišan navor ter manjšo težo v primerjavi z originalnim sistemom. Večja moč je zagotovljena v celotnem območju vrtljajev z najizrazitejšim povečanjem 6,5 kW pri 5150 vrt./min, navor pa se poveča za 23,5 Nm pri 2700 vrt./min. Zmogljivosti so boljše tudi zahvaljujoč zmanjšanja teže za 13,5 kilograma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.