Avto
17 ogledov

Novejši in čistejši RAV4

Najnovejši toyotin RAV4 je bil deležen lepotnih popravkov tako zunaj, znotraj ko
1/27
Žurnal24 main
Toyota je tudi v Sloveniji v prodajo poslala RAV4, ki je opremljen s tehnologijo toyota optimal drive, z novim šeststopenjskim ročnim in šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom multidrive S.

Tretja generacija modela RAV4 velja za eno najbolje prodajanih vozil v Evropi in je tudi v svetovnem merilu zelo pomemben za Toyoto. Od lansiranja leta 1994 je Toyota v Evropi prodala skoraj milijon enot tega kompaktno-športno-funkcionalnega vozila.

Najnovejši toyotin RAV4 je bil deležen lepotnih popravkov tako zunaj, znotraj kot tudi pri opremah. Vsi motorji MC RAV4 so narejeni v skladu s toyotino filozofijo toyota optimal drive, ki v glavnem pomeni več moči, manjšo porabo goriva in nižje emisije CO2. S prenovo motorjev in menjalnikov Japonci zadovoljujejo nove in strožje okoljske norme družbe in zakonodaje. RAV4 je opremljen z integriranim aktivnim pogonskim sistemom (Active Drive System), ki prinaša izboljšano vodljivost ter izboljšano držo na cestišču ter stabilnost.

RAV4 je opremljen z integriranim aktivnim pogonskim sistemom (Active Drive System). © Toyota

 
Prenovljeni motorji in menjalniki
Prenovljen 2,0 valvematic bencinski motor ima zdaj 116 kW/158 KM in ga je mogoče dobiti z novim šeststopenjskim ročnim menjalnikom (prej petstopenjski menjalnik) ali pa z multidrive S (CVT) menjalnikom. Le-ta je zamenjal dosedanji štiristopenjski samodejni menjalnik. Moč motorja je tako povečana za pet odstotkov, pri čemer so se emisije CO2 zmanjšale za pet odstotkov. Zdaj znašajo 177g/km (kombinirani cikel). Prav tako je prenovljen 2,2 D-4D dizelski motor, ki ima zdaj 110 kW/150 KM.

Njegova moč se je povečala za deset odstotkov. Za prav toliko se je povečal tudi navor (zdaj 340 Nm) med dva tisoč in 2800 vrtljaji. RAV4 se ponaša s 154g/km emisij CO2. Motor je na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali pa s čisto novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom, ki ponuja hitro in uglajeno odzivnost in ohranja visok nivo udobja. Pri izbiri s samodejnim menjalnikom je motorju dodan sistem nadzora emisij D-CAT, ki zmanjšuje tudi dušikove okside (Nox).

Najmočnejši je 2,2 D-CAT dizelski motor s 130 kW/177 KM in šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Odlikuje se z nizko porabo, 6,7 litra na 100 km, in emisijami 177 g/km.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.