Avto
36 ogledov

Novi audi A3 popolnoma razkrit

Audi A3
1/14
Audi
Audi bo na avtosalonu v Ženevi pokazal povsem novo generacijo modela A3. Na spletu so že dober teden pred premiero vidne fotografije zunanjosti novinca. Notranjost je bila razkrita že pred tednom dni.

Poleg trivratne različice, vidne na fotografijah, bo Audi ponudil tudi druge karoserijske različice. Med njimi bodo model s petimi vrati (A3 sportback prihaja leta 2013) ter kabriolet in limuzina, ki jo je Audi s konceptom A pokazal lani v Ženevi. Neuradno naj bi na trg kasneje prispela še terenska različica A3 allroad quattro.

Novi A3 je narejen na Volkswagnovi platformi MQB (Modularer Querbaukasten), na kateri bodo izdelovali tudi sedmo generacijo golfa in novi seat leon.

Standardni A3 v dolžino meri 4,26 metra, medosna razdalja je 2,595 metra. Limuzinska različica bo v dolžino merila 4,44 metra, medosni razmik bo 2,63 metra.

V notranjosti je poudarek na večji kakovosti izdelave in večji prostornosti v primerjavi s predhodno generacijo. Večja je tudi varnost, izboljšane so vozne lastnosti in udobje. Od sedanjega modela je lažji za 50 kilogramov, vsi motorji so narejeni po standardih Euro-6, imajo pa za 20 odstotkov nižjo porabo.

Po pisanju nemškega Auto Bilda naj bi se cene za A3 v Nemčiji začele pri 22 tisoč evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.