Avto
8 ogledov

BMW v Ženevi stavi na moč in eleganco

BMW serija 6 gran coupe
1/24
BMW
Na 82. mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi 2012 bo glavna novost znamke BMW prestižna serija 6 gran coupé. Bavarci bodo predstavili še kopico tehnoloških novosti, med drugim BMW ConnectedDrive.

BMW bo na salonu v Ženevi v ospredje kot glavno novost porinil prestižno serijo 6 gran coupé.

Gre za prvi kupe blagovne znamke s štirimi vrati, ki združuje športno in elegantno obliko. Ponuja veliko funkcionalnosti, med drugim zložljiva naslonjala zadnjih sedežev omogočajo povečanje prtljažne prostornine od 460 na 1.265 litrov. Med pogonskimi agregati bodo kupe poganjali motorji s tehnologijo TwinPower Turbo in 8-stopenjski športni avtomatski menjalnik, ki vključujejo funkcijo samodejnega izklopa in zagona motorja. Vrstni bencinski 6-valjnik v 640i razvije 235 kW/320 KM, medtem ko doseže vrstni dizelski 6-valjnik v 640d največjo moč 230 kW/313 KM. Ponudbo zaključuje najmočnejši 8-valjni model 650i s 330 kW/450 KM; V8 je prav tako na voljo s sistemom štirikolesnega pogona xDrive. Program Individual, ki bo na voljo ob vstopu kupeja na trg, poudarja ekskluzivnost, atletski značaj pa so Bavarci okrepili z možnostjo izbire športnega paketa M, ki bo na voljo ob začetku prodaje.

BMW M6 | Avtor: BMW BMW
Strupeni M6 coupe
Prvič bo v Ženevi predstavljen tudi novi M6 coupé. V8-motor z visoko vrtilno frekvenco, tehnologijo M TwinPower Turbo in močjo 412 kW/560 KM, 7-stopenjski menjalnik M DTC Drivelogic, aktivni M diferencial, M prilagojena tehnologija podvozja, obsežne ojačitve karoserije in M karbonsko-keramični zavorni koluti (dodatna oprema) predstavljajo še več vozne dinamike. Novinec pospeši od 0 do 100 km/h v 4,2 sekunde. Njegova povprečna poraba goriva glede na testni cikel EU znaša 9,9 litra na 100 kilometrov, kar je več kot 30 odstotkov manj od predhodnika. Novost predstavlja tudi vpadljivo oblikovana streha iz lahke konstrukcije, ki je izdelana iz kompozitov CFRP.

Novi, še bolj ekološki motorji
Med druge novosti na BMW-jevem razstavnem prostoru bodo še avtomobili BMW M Performance, serijo 3 bo obogatila dodatna ponudba pogonskih agregatov, s povsem novim, ekološkim pogonskim agregatom se lahko pohvali tudi serija 1. 116d EfficientDynamics Edition na prevožen kilometer v zrak izpusti 99 gramov emisij CO2.

Prenovljeni BMW X6 | Avtor: BMW BMW
Na ogled bo prenovljeni športni terenec X6, med tehničnimi novostmi pa bo poudarek na izboljšani storitvi BMW ConnectedDrive, ki zagotavljajo nadaljnjo optimizacijo udobja, varnosti in infozabave v vozilu. Storitev BMW Live nudi izbran obseg vsebin iz obstoječega programa BMW Online. Potrebna spletna povezava se vzpostavi prek mobilnega telefona uporabnika storitve. Predstavitev na avtomobilskem salonu v Ženevi 2012 bo prav tako vključevala razširjeno funkcionalnost BMW Apps. S pomočjo te vsebine lahko lastniki naprav Apple iPhone v vozilu uporabljajo funkcijo spletnega radia ali storitve socialnih omrežij, kot sta Facebook in Twitter. V novem BMW serije 3 Limuzina bo predstavljen pomočnik za dolge luči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.