Avto
31 ogledov

Dostavniki bodo videti kot osebna vozila

Ford tourneo custom koncept
1/8
Ford
Ford bo na avtosalonu v Ženevi premierno predstavil koncept dinamičnega dostavnega vozila tourneo custom, ki je dobil sodobni kinetični oblikovni jezik Fordovih najnovejših osebnih modelov.

Dinamičnost poudarja trapezoidna maska motorja, poudarjene mišičaste zgornje bočne linije, izrazite obrobe blatnikov in linije oken z značilnim poudarkom zadnjega dela. Koncept je dopolnjen z vrsto elegantnih detajlov, od kromirane obrobe maske motorja in modernih svetil LED na sprednji strani do 18-palčnih platišč iz zlitine.

Udobni in kakovostni materiali
Elegantni osemsedežni koncept se želi še bolj približati vsakodnevni uporabi, ne le v službene namene, pač pa tudi v zasebnem življenju voznikov. Dinamičnost in udobje osebnega vozila sta združena v kokpitu, ki je osredotočen na voznika, in v povsem novem razkošnem oblikovanju notranjosti z materiali, ki jih najdemo pri drugih družinskih osebnih vozilih. Tako kot pri zunanjosti so oblikovalci uporabili pristop s kinetičnim dizajnom najnovejših osebnih avtomobilov tudi v notranjosti, na primer pri zgornjem delu armaturne plošče, ki spominja na razpeto krilo.

Odstranljivi zadnji sedeži
Med pametne inovacije sodijo vsestransko nastavljivi in odstranljivi zadnji sedeži, ki jih je možno prilagoditi za poslovne ali prostočasne namene. Inovativne tehnologije vključujejo sistem SYNC, ki nudi glasovno upravljanje, možnost povezave naprav v vozilu in klic na pomoč v sili, tehnologije ECOnetic, ki vključujejo napredne funkcije za zmanjšanje izpustov CO2, vključno s sistemom Auto-Start-Stop in pametnim regenerativnim polnjenjem. Uporabno je opozorilo na nenamerno menjavo smernega pasu in nadzor voznikove zbranosti – najnovejši funkciji za pomoč, ki voznika opozorita, če sistem zazna nenamerno zapuščanje voznega pasu ali če je voznik med vožnjo preveč utrujen.

Tri različice 2,2-litrskega dizla
Novo paleto vozil bodo poganjale izboljšane različice novega 2,2-litrskega dizelskega motorja Duratorq TDCi, ki je bil predstavljen leta 2011, s standardno vgrajeno tehnologijo Auto-Stop-Start.

Na voljo bodo izvedbe s tremi močmi: 73 kilovatov (100 KM), 92 kilovatov (125 KM) in 114 kilovatov (155 KM). Vse različice bo dopolnjeval šeststopenjski ročni menjalnik, delovale pa bodo s sprednjim pogonom. Paleta modelov bo vključevala različne karoserijske izvedbe in dve medosni razdalji (KMR in DMR), kar bo omogočalo tudi prevoz dodatne prtljage ali tovora. Ford bo večje transite s povečano nosilnostjo predstavil pozneje v letu 2012. Ti modeli bodo naprodaj po vsem svetu, vključno s Severno Ameriko, na voljo pa bodo tudi s pogonom na zadnja kolesa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.