Avto
120 ogledov

Novi audi Q5 z več tehnologije, udobja in športnosti

Audi Q5
1/21
Gregor Prebil
Novi audi Q5 je oblikovno morda res podoben predhodniku, vsebinsko pa bo nudil veliko več.

Audi Q5 je na salonu v Parizu pokazal svojo končno podobo, s katero napoveduje nov generacijski krog boja za prevlado med premijskimi srednje velikimi suvi. Pri obliki očitno ostaja pri temeljnih receptih, ki odlikujejo klasične suve, in ga ni zamikal izlet med križance, kot v primeru svojih manjših bratcev Q3 in Q2. 

Postavljen je na novo koncernsko platformo MLB, ki je prilagojena modelom z vzdolžno vgrajenim motorjem in jo že uporabljata modela A4 in Q7.

Prvič bo ponudil tudi možnost izbire pogona zgolj na prvi kolesni par, med njegovimi posebnostmi poleg visoke stopnje notranje prostornosti, prilagodljivosti in udobja (virtualni kokpit) pa bo tudi občutek v vožnji, saj bo Q5 po novem imel tudi prilagodljivo zračno podvozje. 

A pri Audiju v isti sapi napovedujejo, da bo novi Q5 v vožnji tako tako športen, kot to znajo Audijeve limuzine, pri čemer bo svoje povedalo tudi večvodično vpetje prednje in zadnje preme. Q5 bo napolnjen tudi z raznovrstnimi naprednimi asistenčnimi sistemi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.