Avto
17 ogledov

Novi aygo bo zelo športen

Toyota aygo
1/4
Toyota
Letošnja bera novih malih mestnih malčkov bo bogata – trojček citroën C1, peugeot 108 in toyota aygo je z uradno predstavitvijo slednjega na spletu popoln.

Peugeot 108, citroën C1 in toyota aygo je trojček avtomobilov, narejen po podobnem receptu. Gre za sodelovanje francoskega PSA in japonske Toyote, njihova proizvodnja pa poteka v podjetju TPCA na Češkem.

Tako kot francoska bratca je tudi aygo II bistveno spremenjen v primerjavi s predhodnikom. Zunanje mere so večje, znotraj je bolj zračen, prtljažnik je večji, boljši so materiali, več je varnostne opreme.

Nos vozila je pri vseh treh povsem samosvoj, zadek je bolj podoben, a so jih znali ločiti s posameznimi detajli, kot so oblika in grafika luči ter oblika odbijača.

Trojček si bo delil tudi motorizacijo, vključno s toyotinim 1,0-litrskim trivaljnikom s 50 kilovati moči (68 KM) in petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.