Avto
13 ogledov

Novi volvo S60

Volvo bo leta 2010 kupcem ponudil težko pričakovanega S60. Foto: Volvo Žurnal24 main
V skladu z novo filozofijo oblikovanja, prvotno predstavljeno na modelu XC60, prihodnje leto na tržišče prihaja še zaobljena švedska limuzina S60.

S60 naj bi izzval nemško konkurenco v svojem razredu, mercedes razreda C, audi A4 in BMW serije 3. Proizvodni model je bil več kot očitno navdahnjen s konceptom, predstavljenim na avtosalonu v Detroitu. Tako kot rahlo spremenjena zunanjost bi morala tudi notranjost slediti tisti predstavljeni v konceptu, z LED-osvetlitvijo in bolj modernim dizajnom.

Širša javnost bo imela priložnost za bližnje spoznanje z novim S60 marca prihodnje leto na avtosalonu v Ženevi. Za proizvodnjo novinca bo zadolžena tovarna v Gentu, v Belgiji. V Volvu trdijo, da bo novi S60 opremljen z vsemi naprednimi varnostnimi sistemi, med katerimi je treba izpostaviti sistem Pedestrian Detection, ki "prepoznava" pešce, ter v primeru, da voznik ne reagira, začne zavirati sam.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Motorizacija še ni potrjena, pričakovati pa je, da bosta v ponudbi 1,6-litrski EcoBoost turbobencinski motor moči 132 kW/180 KM in 1,6-litrski turbodizel. Športa različica R naj ne bi prišla na tržišče. To je sklepati predvsem iz izjav Švedov, ki stavijo na ekonomičnost in ekološko sprejemljivost avtomobilov. Z drugimi besedami, kupci bodo prej videli DRIVe in hibridno različico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.