Avto
4100 ogledov

Novo pri nas: Avto, ki starše spomni, da so pozabili otroke v vozilu

Hyundai Santa Fe
1/16
Saša Despot
Hyundai je v Slovenijo pripeljal avto, ki uvaja novost v avtomobilskem svetu.

Morda so korejskega proizvajalca vozil spodbudile tudi tragične novice o tem, da so raztreseni starši v naglici na zadnjem sedežu pozabili na svoje malčke, medtem ko so hiteli v službo.

Hyundai i30N Avto Ali hyundai i30N res prehiti VW golfa GTI pri pospeševanju?

Hyundai je s predstavitvijo nove, že četrte generacije svojega športnega terenca santa fe uvedel tudi povsem novo tehnologijo, ki je del Hyundaijevega varnostnega SmartSense in nadzira dogajanje na zadnjih sedežih ter voznika opozori, kdaj potniki zadaj zapustijo sedež. Starše z obvestilom na osrednjem zaslonu ali celo s hupo spomni, da ne pozabijo otrok v avtomobilu. S pomočjo senzorjev gibanja zazna tudi, če se otroci zaklenejo v vozilo, sistem za varno izstopanje pa prav tako preprečuje nesreče, saj v primeru, da se vozilu od zadaj približujejo drugi udeleženci v prometu, začasno zaklene vrata in omogoči potnikom, da izstopijo šele, ko nevarnosti ni.

Hyundai kona Avto Želite izstopati v hyundaiju? Potem se samo usedite v kono ...

Hyundai santa fe je sicer en od zaščitnih znakov Hyundaia. Gre za četrto generacijo modela, ki je samo v Sloveniji od leta 2000 naprej našel več kot 2.000 lastnikov. Novinec je konkretno zrasel, kar je opazno že na prvi pogled. V dolžino je zrasel za sedem centimetrov, raztegnili so tudi medosje, ga tudi nekoliko dvignili, zaradi česar je več prostora v potovalni kabini in tudi v prtljažniku (v osnovi meri kakr 625 litrov ali 40 litrov več kot pri predhodniku), kjer sta za doplačilo 1.200 evrov lahko še dodatna dva sedeža. Grand santa fe je s strani Hyundaia prečrtan.

Hyundai i20 Avto Hyundai pri i20 uslišal naše pripombe

Dobil je nov videz. Oblikovno je podobnejši kompaktnemu križancu koni. Izstopa par slokih žarometov in nova velika kaskadna zračna maska, s čimer je "obraz" santa feja povsem nov. Tudi zadaj so razlike z zdajšnjim športnim terencem opazne, saj je dobil nove žaromete LED in veliko kromastih detajlov, nad večjim zadnjim oknom je še spojler. Izbirati je možno med 10 barvami zunanjosti in štirimi barvami potovalne kabine.

Hyundai i30 N Prvi odgovori Avto Hyundai i30 N - preizkusili smo njegovo samozavest

Veliko sprememb je doletelo tudi potniško kabino. Novinec ponuja občutno več prostora za noge in glavo na zadnji klopi, še naprej je na voljo kot petsedežni oziroma sedemsedežni model. Nova sta prednja sedeža, ki sta električno in po dolžini nastavljiva, nastavljati je možno tudi sedalni del. 

Hyundai Santa Fe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Multimedijski sistemi so trije, najbolj prestižen ponuja 8-palčni zaslon na dotik z navigacijo in povezljivostjo s pametnimi telefoni, na voljo je premium ozvočenje, ki kaže smer, da želi korejska znamka nagovarjati tudi tiste, ki sicer prisegajo na premijske znamke. Hyundai s santa fejem uvaja tudi barvni projekcijski zaslon z bogatim naborom podatkov, ki se zrcalijo neposredno na vetrobransko steklo. Pametne telefone je možno polniti tudi brez kabla.

Na začetku lahko slovenski kupci izbirajo med tremi štirivaljnimi dizelskimi motorji. Motor s prostornino dveh litrov je na voljo z močjo 110 kilovatov (150 KM) oziroma 136 kilovatov (185 KM), večji, 2,2-litrski turbodizelski motor pa zmore 147 kW moči (200 KM). Predvidoma v začetku leta 2020 bosta sledili še hibridna izvedenka in priključni hibrid.

Hyundai Santa Fe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Hyundai Tucson Avto Najbolje prodajani hyundai nared tudi pri nas

Na izbiro je različica s pogonom na dve ali štiri kolesa, ter ročni šeststopenjski menjalnik oziroma novi 8-stopenjski samodejni menjalnik z možnostjo ročnega prestavljanja z obvolanskima ročicama za upravljanje.

Pod novi štirikolesni pogon se je podpisal kar Hyundai. Posebnost je nova Hyundaijeva tehnologija HTRAC, ki z različnimi voznimi načini prilagaja navor na posamezno kolo glede na hitrost in oprijem, temelji pa na variabilni porazdelitvi navora iz zavorne sile med prednjo in zadnjo osjo.

Hyundai Santa Fe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Santa Fe je velik varnostni napredek dosegel tak opri sami uporabi visokotrdnih materialov kot na področju aktivne varnosti, saj za varnost potnikom med drugim skrbijo sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem za preprečevanje naleta s funkcijo prepoznavanja pešcev, sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu, sistem za varno izstopanje ter sistem za prepoznavanje prometnih znakov. 

Hyundai i30 fastback N Avto Kdo bi pred leti mislil, da bo Hyundai predstavil kaj takega?

Hyundai santa feja ponuja s štirimi paketi opreme, tako kot drug modeli pa ponuja petletno tovarniško garancijo brez omejitve prevoženih kilometrov. 

Hyundai Santa Fe | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vstopna cena za šibkejši dizelski motor s pogonom na dve kolesi in z ročnim menjalnikom je 34.900 evrov, s pogonom na štiri kolesa pa dva tisočaka več.

Komentarjev 1
  • Avatar Sulinna
    Sulinna 00:23 17.november 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top