Avto
151 ogledov

Novost: kolesa, ki se ponoči zasvetijo kot "mačje oči"

Kolo Lumen s premazom, ki se ponoči zasveti.
1/6
Profimedias
Kolesarska scena bo kmalu bogatejša še za eno na prvi pogled preprosto, a zelo uporabno pogruntavščino. Po ulicah se bodo začela voziti kolesa, ki podnevi ne bodo izstopala, v čisto drugi luči pa se bodo pokazala ponoči.

Mestna kolesa Lumen se bodo od drugih razlikovala po visokotehnološkem premazu s tisočerimi odsevnimi pikicami, ki v hipu, ko ponoči vanje posveti vir svetlobe, zažarijo oziroma se zasvetijo tako kot "mačje oči". Proizvajalec navaja, da so odsevniki tako močni, da odbijajo svetlobo 300 metrov daleč, premaz pa je na dnevni svetlobi videti povsem normalno – v ogljeno sivem odtenku z rahlim mavričnim sijajem, kar kolesu daje retro-eleganten videz.

In če odbojna telesa na kolesih niso nič novega, je novost ta, da so okvir, vilice in obročnika kolesa Lumen z odsevnim premazom premazani v celoti, kar pomeni, da se kolo ponoči ob izpostavljenosti viru svetlobe v celoti (za)sveti.

Pogrutavščina je, tako kot večina najnovejših izumov, predstavljena na spletni platformi za zbiranje sredstev za zagon proizvodnje Kickstarter, podjetju pa je zastavljena sredstva za zagon proizvodnje že uspelo zbrati; proizvodnja naj bi začela teči od sredine aprila.

Kolesa bodo na voljo v petih velikostih ter v obeh različicah – s prestavami in brez njih. Tistim, ki celotnega kolesa ne potrebujejo ali pa bi kolo radi sestavili sami, za 360 evrov proizvajalci ponujajo le okvir z vilicami, cene celega kolesa pa se gibljejo od malo manj kot 900 pa do 1.800 evrov, odvisno od izbrane opreme.

Komentarjev 1
  • Jurij09 18:31 31.marec 2014.

    Taka zadeva že obstaja in sicer v spreju in je v dnevni svetlobi nevidna ponoči pa močno odsevna, lahko si jo tudi ogledate na http://www.promotim.si/index.php/posebna-ponudba.html