Avto
72 ogledov

Novost na avtocestnem križu: gurmanske štirioglate pice

Marché Mövenpick
1/4
Anže Petkovšek
Marché International, podjetje iz skupine Mövenpick, je na počivališču Maribor odprl novo vrsto trendovske restavracije pod znamko Marché Mövenpick. Poudarek je na inovativnih gurmanskih užitkih.

"Za Mövenpick značilno, prefinjeno doživetje okusov kot majhen vsakodnevni luksuz se srečuje z doživetjem svežine, naravnosti in mladostne nezapletenosti Marchéja, ki je pionir kuhanja pred gostom," pravi Oliver Altherr, predsednik uprave podjetja Marché International. "V novi restavraciji smo reinterpretirali pico kot eno od priljubljenih jedi. V kombinaciji s trendovskim, sproščenim vzdušjem in prizadevanjem za visoko kakovost ponovno slavimo izvrstne kulinarične užitke in pristno gostoljubje," je še poudaril.

Restavracija je edistvena tudi pri oblikovanju: urbani ambienti se srečujejo z elementi iz narave, kot so stara hrastovina, ročno narejene keramične ploščice in cementni tlakovci. Restavracija je velika 380 kvadratnih metrov, v njej pa je prostoraza več kot 120 gostov, 30 mest je tudi na terasi.

Poudarjajo, da kulinarika temelji na sveže pripravljenih jedeh, pred očmi gostov, samopostrežna restavracija pa omogoča, da gosti jedi zaužijejo v restavraciji ali jih vzamejo s seboj na pot. Za hitre storitve med 6. in 22. uro skrbi devet uslužbencev.

Na novo interpretirana pica

Posebnost za voznike, voznice in vse potnike, ki se bodo ustavili na počivališču, so pice: te niso okrogle, temveč pravokotne, izredno tanke in obložene z dodatki. Postrežene so na leseni deski, skupaj s škarjami za rezanje, in poimenovane »Italijanska« ali »Nebeški piščanec«. Poleg italijanskih klasik, kot je »Margerita«, so tu še nove interpretacije, recimo »Škampi & tuna« z rožnato tunino, svežimi škampi, sočno limono, rdečo čebulo in peteršiljem. Na izbiro so tudi solatne kreacije in mesne specialitete z žara.

Ne manjkajo niti sveži napitki: sveže stisnjeni sokovi, doma pripravljene limonade in kavne specialitete.

Dopolnitev bencinske črpalke

Na novo zgrajenem počivališču bodo gosti našli tudi prodajalno in bencinsko črpalko, ki ju upravlja partnersko podjetje Petrol. Poleg možnosti za točenje goriva imajo tako potniki tudi priložnost, da hitro in preprosto opravijo vsakodnevne nakupe, dobijo pa lahko tudi spominke, časopise, tobak ter izbrana živila in pijače.

Komentarjev 1
  • Aljaž Seničar 20:01 07.februar 2016.

    V Atmosferi Caffe v Novem mestu imajo štirioglate pice že vsaj 3 leta...