Avto
38576 ogledov

Ob omembi cene za zadnjo luč ga je skoraj kap

GMC hummer EV GM
Ste mislili, da so v električnih avtomobilih drage samo baterije? Poglejte, koliko stanejo večfunkcijske zadnje LED luči.

LED luči so vrhunec avtomobilske razsvetljave. Ponoči lahko svetijo vedno s polno močjo, ne slepijo drugih udeležencev v prometu, če ima avtomobil vgrajen tak sistem in vsekakor pripomorejo k udobju in varnosti potovanja.

Bizarna popravila avtomobila Avto Najbolj bizarna popravila na avtomobilih

Znatno povečajo varnost v cestnem prometu, pomanjkljivosti pa so redke. LED luči pa so postale tudi močan dizajnerski element, saj poskrbijo za prepoznavnost vozila tudi v temi.

popravilo mehanik servis servisna delavnica rezervni del Avto Avtomobilski deli so se precej podražili

GMC hummer EV | Avtor: GM GM

Proizvajalci vozil tekmujejo z najbolj zanimivimi svetlobnimi podpisi, uvajajo pozdravne animacije in celo možnost konfiguracije prikazanega vzorca. včasih je kar neverjetno, kaj je danes mogoče storiti z le nekaj diodami LED in pravo programsko opremo. Seveda pa ima napredek svojo ceno, ki lahko šokira.

mehanik Odlok vlade Avto Odlok vlade: Namesto 100 evrov plačali za popravilo 1.500 evrov in več

Lastnik električnega hummerja je to izkusil na lastni koži. Ob omembi cene zadnje LED luči je nasmeh zbledel. Kot se dogaja pri pick-upih - so zadnje luči zelo občutljive na poškodbe. Američan ni imel sreče, saj je na svojem električnem avtomobilu poškodoval zadnjo luč, ki jo je moral zamenjati z novo.

Nesreča Avto Rastejo cene rezervnih delov za avtomobile

Ko pogledamo te luči, vidimo preprosto obliko, par LED diod in zanimiv svetlobni vzorec. Zaradi zapletene strukture, katere naloga je prikazati dobrodošlico, pa je strošek krepko večji. Za zadnja luč za električni hummer je po pisanju spletne strani The Drive odštel več 3000 evrov, vključno z delom, davki in pristojbinami pa je končni račun znašal več kot 7.000 evrov.
 

Komentarjev 18
  • radovednica 08:21 19.oktober 2022.

    Super. Še neka neumnost več. Vse odkar so na avtomobile vgrajene takšne luči, da moraš zamenjati celo luč (halogenske,...) je tako. Zaradi vse več elektronskega sranja v avtomobilih je strošek vsake zamenjave astronomski. Zato pa čim dlje od vse te ...prikaži več elektronske nesnage. Avto mora biti enostaven, zamenjave dostopne (dostop do vsakega dela) in enostavne. Vse te "touch" in podobne bedarije zgolj zvišujejo ceno, so neuporebne, nepotrebne, celo škodljive.

  • blayo 23:59 18.oktober 2022.

    Tip je za avto odštel več kot $100.000, v čem je torej problem?

  • rd2dmk2 19:30 18.oktober 2022.

    čakajte malo. v čem je pa razlika da zamenjate led plastiko z plastiko z žarnicami ? no v čem ? odvijete par vijakov, odklopite konektor in ponovite vajo v obratnem vrstnem redu. in zato plačat 4000 eurov. dragi moji, LED ...prikaži več je drag ampak tako kot pri TV, se tudi tu da zamnjat led-ice. mal Youtuba pa mal alibabe pa je. ok eni majo tri leve roke, pa prazno glavo. saj sem vam rekel, kako bo, pa še problem bo, ker ne bo na zalogi, pa boš čakal pol leta. fantje, kupim stojadina, ve kdo zanj.