Avto
6271 ogledov

Obeta se že tretja podražitev avtomobilov

Volkswagen polo Volkswagen
Ne sicer pri nas, ampak v Nemčiji je Volkswagen v zadnjem letu že tretjič podražil svoje avtomobile. Sledijo mu tudi druge znamke iz skupine.

Volkswagen in Audi namreč načrtujeta dvig cen takoj po novem letu, vendar trgovcev še nista obvestila, za koliko bodo te dejansko višje.

Rabljeni avti Avto V zadnjem letu se je trg spremenil kot že dolgo ne

V opravičilo sta oba proizvajalca navedla trenutno situacijo z dobavo surovin. Težavam z dobavami surovin, med katerimi gotovo najbolj izstopajo polprevodniki, namreč za zdaj še ni videti konca, poleg tega pa se morajo proizvajalci soočati tudi s hitro rastjo cen energije in surovin. Viri blizu uprav navajajo, da so znamke zviševanja cen načrtovale šele marca ali aprila, vendar pa so jih zaradi hitrega naraščanja cen surovin prestavile že na januar.

Prodaja avtomobilov | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Volkswagen bo s tem cene avtomobilov zvišal že tretjič v okviru enega leta. Septembra so namreč cene povprečno zvišali za okrog 1,8 odstotka, v začetku marca za pa 1,5 odstotka. Audi je cene svojih avtomobilov zvišal septembra, januarja pa naj bi jih še za dobra dva odstotka.

Vinjeta vožnja avtocesta promet Avto Od danes naprodaj vinjeta za prihodnje leto, nikar je (še) ne kupite

Pri Audiju so povedali, da je trenutna situacija ugodna za zviševanje cen. Močno povpraševanje kupcev je namreč naletelo na manjše zaloge zaradi krize z dobavo polprevodnikov. A kriza ne prinaša zgolj samega višanja cen novih avtomobilov, ampak so manjši tudi popusti ob nakupu ali pa jih sploh ni. Pri Audiju dodajajo, da bodo tudi prihodnje leto, tako kot letos, cene novih avtomobilov večkrat zaokrožili navzgor.

Petrol Q_MAX Zgodba iz salona Avto Prodajalec kupcu novega avta: Točite visokooktansko gorivo
Komentarjev 2
  • bozo666 09:55 02.december 2021.

    Me prav zanima, če jih bodo tudi pocenili, ko težav z dobavo surovin ne bo več.

  • PaPajapopi 08:35 02.december 2021.

    Kar naj se dražijo ! ! ! Me prav zanima koliko jih bodo potem prodali ! ! !