Avto
203 ogledov

Od Kopra do Dragonje po hitri cesti

koper-izola hitra cesta Suzana Kos
Vlada je ta teden potrdila najustreznejšo različico hitre ceste Koper - Dragonja in sprejela sklep o pripravi državnega prostorskega načrta za odsek med primorsko avtocesto in mednarodnim mejnim prehodom Jelšane. Pri slednji najustreznejša različica še ni izbrana.

Trasa hitre ceste od Kopra do Dragonje se bo začela na koncu avtoceste pri Srminu, v začetnem delu bo potekala po trasi obstoječe hitre ceste mednarodni mejni prehod Škofije - razcep Srmin - Koper, nato pa se bo razširila iz sedanje štiripasovne v šestpasovno in zaključila na mednarodnem mejnem prehodu Dragonja.

Omenjena različica hitre ceste Koper - Dragonja, ki je dolga 15,5 kilometra, je bila ocenjena kot najustreznejša in z ekonomskega vidika tudi najugodnejša. Zdaj se bo izdelal predlog državnega prostorskega načrta in poročilo o vplivih na okolje, ki bosta javno razgrnjena v letošnjem letu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.