Avto
14 ogledov

Okajeni Clarkson želel "le" topel zrezek

Jeremy Clarkson Profimedias
Suspenz Jeremyja Clarksona zaradi vroče krvi je razburkal ne samo Veliko Britanijo temveč celoten svet, vpletel se je celo britanski premier. Zadnje informacije glede okoliščine prepira na prizorišču snemanja razkrivajo, da so Clarksonu postregli s hrano, a ni bil zadovoljen z izbiro.

V manj kot 24 urah je spletno peticijo na strani Change.org za vrnitev Clarksona in oddaje Top Gear znova na zaslone televozijske postaje BBC podprlo neverjetnega pol milijona ljudi. Zadnja številka danes zjutraj pa je že presegla 650.000.

Clarkson, glavni voditelj oddaje Top Gear, se je znašel na izhodnih vratih BBC-ja zaradi hudega spora z enim od pomočnikov, do katerega je prišlo med snemanjem oddaje prejšnji teden. Včeraj so v javnost prišle informacije, da je Clarkson izgubil živce, ker po celodnevnem snemanju na terenu niso pripravili primernega obroka hrane zanj. Daily Mail navaja, da so mu v luksuznem hotelu, kjer je bil nastanjen, hrano sicer ponudili, a le mrzel obrok.

Clarkson je zahteval, naj mu pripravijo zrezek, a mu je osebje dejalo, da je šel kuhar zaradi pozne ure že domov. Takrat naj bi se Jezzi stemnilo pred očmi in je pričel obračunavati s pomočnikom asistenta Oisinom Tymonom, ki ga je krivil za slabo logistiko.

A Channel 4 je poročal tudi, da naj bi se filmska ekipa po urniku v hotel vrnila že ob 20. uri, vendar je Clarkson še tri ure sedel v nekem baru, preden so s helikopterjem le poleteli do luksuznega prenočišča. Tam pa je osebje že pred tem imelo dovolj čakanja in so že uro prej odšli domov. 

Clarkson je včeraj novinarjem priznal, da je ob prepiru prišlo do "stika z rokami in porivanja", vendar je zanikal, da bi udaril Tymona. 

Vmešal se je tudi premier Cameron

Vrhovni šef BBC-ja Lord Hall je včeraj dejal, da bo osebno nadziral potek notranje preiskave dogodka, na podlagi "dejstev" pa se bo nato odločil o usodi Clarksona, čeprav britanski mediji špekuklirajo, da bodo znali vodilni v medijski hiši izkoristiti kot priročen povod, da se znebijo znotraj BBC-ja ne prav priljubljenega voditelja njihove paradne oddaje. Hall sicer javno zatrjuje, da je Clarksonov podpornik, a je jasno, da je BBC zaradi svetovne popularnosti oddaje Top Gear na nek način talec takšnih in drugačnih kapric njenih ustvarjalcev. 

Jeremy Clarkson | Avtor: Profimedias Profimedias
Dogajanje okoli oddaje Top Gear je seglo vse do vrha britanske politike. Premier David Cameron mu je včeraj izrekel javno podporo: "Gre za velikega talenta. Kot tak zabava in nasmeji toliko ljudi, vključno z mojimi otroki, da bi bili vsi strti, če bi Top Gear resnično ukinili. Upam, da bodo to znali urediti na pravi način." Zadnje tri epizode trenutne 22. sezone oddaje je BBC že umaknil s sporeda.

Clarkson se je sicer sinoči udeležil tekme na stadionu Stanford Bridge med Chelsejem in Paris St. Germainom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.