Avto
96 ogledov

Opel insignia prvič ujeta brez kamuflaže!

Opel insignia grand sport Opel
Nalašč ali po naključju? Fotografi so v objektiv ujeli povsem nezamaskiran model opel insignie druge generacije. Novinka bo prava lepotica, ki se bo več kot očitno kosala s premium razredom.

Očitno v ZDA se je opel insignia druge generacije pojavila na cesti in sicer tako kot karavanska sport tourer kot petvratna izpeljanka. Oba avtomobila sta bila praktično brez vsake kamuflaže, tako da zunanja podoba insignie ni več skrivnost. 

Glede na videno je jasno, da bo nova insignia prava lepotica, prečiščenih,a dinamičnih linij, z veliko detajli, ki jih je prvič napovedal odmevni koncept monza. OPC line oprema, v kateri sta bili zasačeni novinki, pa bo še posebej atraktivna. 

Novinka bo tudi precej večja kot doslej, saj bo v dolžino zrasla za 5,5 centimetra, medosna razdalja pa bo daljša kar za devet centimetrov. To bo posledično pomenilo, da se bo po notranji prostornosti kosala z najboljšimi v razredu, VW passatom in škodo superbom. Bo pa insignia tudi precej nižja in sicer za tri centimetre.

Kljub občutnemu prirastku zunanjih mer pa bo insignia podobno kot manjša astra zelo shujšala v primerjavi s prejšnjo genracijo. Po zaslugi GM-jeve globalne platfrome E2, pri kateri uporabljajo zelo lahke materijale, naj bi bila lažja celo do 200 kilogramov, poroča Auto Express. V insignijo bodo vgrajevali vrsto motorjev, vstopni pa bo novi 1,5-litrski turbobencinar, ki nadomešča dosedanjega 1,4-litrskega. OPC izvedenko naj bi poganjal štirivaljni motor z okoli 185 kW (250 KM) moči, osemstopenjsko avtomatiko in na novo razvitim 4x4 pogonom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.