Avto
15 ogledov

Opel monza odvrgla tančico

Koncept opel monza coupe
1/9
Opel
Opel je razkril konceptni avtomobil monza, ki ga bo razstavil na jesenskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu in predstavlja Oplovo strategijo razvoja v prihodnosti.

DRIVE!2022 je strategija Oplove prihodnosti, tako družbe kot znamke. Pokriva vsa področja in elemente ter določa prihodnost naših modelov z združitvijo vseh ciljev v enem, v opel monza conceptu.

Monza concept odkriva, kaj si lahko Oplovi kupci obetajo v prihodnje. Osredotočena je na dve poglavitni področji, s katerima se bo ubadalo več kot šest tisoč inženirjev, tehnikov in oblikovalcev v Rüsselsheimu ob razvoju Oplov prihodnjih rodov: učinkovitost in povezanost v omrežje. V ospredju so tako zasnova in uporaba materialov kakor tudi aerodinamika in najsodobnejši pogonski sklopi.

Značilni Oplovi detajli

Oblikovno je koncept približan cestišču, odlikujejo ga tekoče poteze, natančno definiran pokrov motorja in izrazite luči, kar smo pri Oplu že vajeni. Za Opel so tipični robovi na pokrovu motorja, ki imajo izpostavljeno tridimenzionalnost. Na kromirani maski motorja sta elementa, ki se raztezata iz znaka, nekoliko privzdignjena. Dve posebej prepoznavni oblikovni zarezi pod sprednjimi lučmi dodata izrazito športnost.

Originalna monza je bila prvi avtomobil na trgu z digitalnim zaslonom na armaturni plošči. Tudi glede tega nadaljuje monza concept tam, kjer je original zaključil. Opremljena je z najsodobnejšimi tehnologijami informacijsko-zabavnih sistemov prihodnost z velikimi možnostmi mreženja in povezovanja. S tem odkriva nadaljnjo smer razvoja Oplovih avtomobilov prihodnji generacij, pri katerih bodo vse bolj izpostavljene potrebe povezane in omrežene družbe. Vzpostavili bodo prihodnost individualne mobilnosti, ki bo več kot poenostavila vožnjo in uporabo vozil.

Komentarjev 1
  • spenjac 08:25 12.julij 2013.

    opli so vedno lepši, čeprav se tale precej priblužuje mercedesu SLS