Avto
32 ogledov

Opel predstavil nov kabriolet

Opel cascada Opel
Opel je predstavil novinca v svoji paleti modelov - štirisedežni kabriolet srednjega razreda cascado. Sistem omogoča odpiranja mehke strehe tudi v vožnji do 50 km/h.

Po številnih generacijah kompaktnih kabrioletov kadetta in astre se je Opel vrnil k nekdanji tradiciji prestižnih štirisedežnih kabrioletov z zložljivo streho iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, kot sta bila kapitän in rekord.


Za nagnjenima A stebričkoma strehe ni nikakršnih elementov zgradbe, ali varnostnega loka, ki bi kvarili silhueto. Bočno oblikovna zareza se s spodnjega dela boka dviguje navzgor proti zadnjemu delu in se izteče v zadnje luči. Vzdolžne poteze izpostavlja kromirana obroba. Izstopajočo podobo mu zagotavlja kromirana prečka na maski motorja. Meglenke so nameščene v dve odprtini v obliki plavuti morskega psa, ki ustvarjata vizualno ravnovesje s kromiranimi vstavki. Za dnevne sprednje in zadnje luči je uporabljena tehnologija diod LED v obliki značilnih Oplovih kril. Zadaj sta modula z diodami LED razširjena tako, da poleg ostre svetlobe zagotavljata avtomobilu premijsko podobo. Zadnje luči povezuje kromirana prečka.

17 sekund za pogled v nebo

Opel cascada | Avtor: Opel Opel
Novinec cascada je opremljena z vsemi sodobnimi tehnologijami, pri Oplu pa niso pozabili omeniti, da se hvali s trdno karoserijo ter vpetjem sprednjih koles s HiPerStrut obesami in prilagodljivim vzmetenjem FlexRide. Mehko streho je mogoče odpreti v 17 sekundah s pritiskom na gumb, tudi v vožnji do hitrosti 50 km/h. Ob tem sodi v serijsko opremo vseh različic cascade sistem daljinskega vodenja odpiranje strehe s stikalom na ključu. Ob začetku prodaje bodo na voljo tri barve strehe. Možno jih bo kombinirati z desetimi barvami zunanjosti.

Voznikov prostor je športen. Armaturna plošča spominja na raztegnjenega krila. Sprednja ergonomična sedeža lahko ogrevamo ali hladimo, dodali so poseben sistem Easy Entry za lažji dostop do zadnjih sedežev. Okoli voznika je razporejenih več predalov, uporabnost skozi vse leto pa omogoča tudi prtljažnik, ki ob spuščeni strehi meri 280 litrov, ob dvignjeni pa 350 litrov. Prtljažniku je mogoče povečati prostornino in ga prilagoditi prevozu daljših predmetov. Ob tem je deležna prednosti sistema FlexFold, z električnim sproščanjem vpetja naslonjala zadnjih sedežev, deljenega v razmerju 50:50.

Prihaja novi turbobencinski motor

Na izhodišče je postavljen bencinski motor 1.4 Turbo z ročnim šeststopenjskim menjalnikom z dvema zmogljivostnima stopnjama 88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM. Zahvaljujoč funkciji overboost dosežeta obe največji navor 220 Nm. Dizelske barve brani motor 2.0 CDTI z največjo močjo 121 kW/165 KM, z ročnim oziroma samodejnim šeststopenjskim menjalnikom. Motor doseže s pomočjo funkcije overboost največji navor 380 Nm.

Opel cascada | Avtor: Opel Opel
Vrhunec v ponudbi pogonskih agregatov predstavlja bencinski motor 1.6 SIDI Turbo ECOTEC, na trg pa bo prišel v začetku leta 2013. Največja moč je 125 kW/170 KM, s pomočjo funkcije overboost je največji navor 280 Nm med 1650 in 3200 vrtljajev na minuto. Motor bo na voljo z ročnim in samodejnim šeststopenjskim menjalnikom. Agregat bo kombiniran s novim šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z omejenim trenjem in s funkcijo Active Select omogoča tudi ročno prestavljanje za bolj športno vožnjo.

Novinec na trg prihaja v začetku leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.