Avto
24 ogledov

Opel predstavil novo "mestno raketo"

Opel corsa OPC
1/9
Opel
6,8 sekunde od 0 do 100 km/h, 1,6-litrski motor s turbinskim polnilnikom z močjo 152 kilovatov (207 kM), najvišja hitrot 230 km/h, plus strupen izgled. To je nova corsa OPC, ki bo premierno predstavljena na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Skladno z OPC tradicijo najzmogljivejši corsi prepoznavnost zagotavlja Opel Performance Center. Novost je ekskluzivna OPC barvo zunanjosti flash blue.

Sprednji del je vpadljiv z veliki odprtinami za zajemanje hladilnega zraka. Aluminijaste obrobe jo povezujejo z večjo športno sestro, astro OPC. Na zadku integriran spojler na vrhu prtljažnih vrat je na voljo v dveh izvedbah. Serijsko, oblikovno diskretno izvedbo, je mogoče za doplačilo zamenjati z vpadljivim spojlerjem, ki zagotavlja večji pritisk na zadnja kolesa. Dve izpušni cevi znamke Remus sta nameščeni na stranskima deloma posebnega difuzorja na spodjem delu zadaj in ob odločnem pospeševanju zagotavljata športni zven.

 Dirkaški sedeži Recaro

Opel corsa OPC | Avtor: Opel Opel
V potovalni kabini so dirkaški sedeži Recaro, v usnje odet volanski obroč, prestavna ročica OPC, športne stopalke in merilniki značilne izvedbe Opel Performance Centra. Vozniku so na voljo številni sistemi povezljivosti in omreženja. Za doplačilo si bodo kupci lahko omislili tudi Oplov informacijsko zabavni sistem IntelliLink.

1,6-litrski turbo

Pod motornim pokrovom novinke je bencinski motor s turbinskim polnilnikom največje moči 152 kilovatov (207 KM). Motor delovne prostornine 1,6 litra doseže največji navor 245 Nm med 1900 in 5800 vrtljajev na minuto. Dodatnih 35 Nm je na voljo s funkcijo overboost. Pri razvoju in končnih nastavitvah motorja je bila posebna pozornost posvečena hitri in odločni rasti navora ter kar največjem možnem razponu vrtljajev, pri katerih motor doseže največji navor. Moč in navor motorja OPC se na prednji kolesni par prenašata preko ročnega šeststopenjskega menjalnika s kratkimi premiki prestavne ročice. Z mirovanja do 100 km/h pospeši v 6,8 s, največja hitrost je 230 km/h. Tovarniška normna poraba v kombiniranem ciklu je 7,5 litra bencina na 100 kilometrov (174 g CO2/km).

Športno podvozje FSD

Opel corsa OPC | Avtor: Opel Opel
Da bi avtomobil zmogel prenesti na cesto celotno moč in navor so se Oplovi inženirji povezali s specialisti iz podjetja Koni in razvili inovativno vzmetenje. Tehnologija FSD (Frequency Selective Damping) omogoča prilagoditev moči blaženja frekvenci nihanja vozila. S tem je zagotovljeno ravnovesje med športnostjo in udobjem. OPC izvedenka corse je za 10 milimetrov bliže cestišču, v primerjavi serijskimi corsami. Najnovejša generacija elektronskega programa stabilnosti ESP in nadzora pogona TC ponuja izbiro različnih programov delovanja. V programu delovanja competition mode je sistem nadzora pogona TC neaktiven, sistem ESP pa dopušča občutne odklone avtomobila. Izkušeni vozniki lahko elektronski program stabilnost ESP tudi popolnoma izključijo in vozijo na dirkališču do roba možnega.

Optimiziran je bil tudi volan. Deluje bolj neposredno, z večjo odzivnostjo in zagotavlja voznikom več komunikativnosti. Več vozne dinamike zagotavljajo športne pnevmatike Michelin 215/45 R17 z velikimi, 308-milimetrskimi kolutnimi zavorami spredaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.