Avto
1607 ogledov

Osebni telefoni postajajo vse bolj pomemben del novih avtomobilov

Kia
S pametnimi telefoni bomo lahko že kmalu v vozilu nastavljali številne funkcije, celo pospešek vozila.

Iz korporacije Kia Motors, ki je skupaj s Hyundai Motor del avtomobilskega koncerna Hyundai Motor Group, poročajo o razvoju tehnologije, ki bo omogočala prilagajanje motornih zmogljivosti električnih vozil s pomočjo pametnih telefonov. Gre za prvo tovrstno inovacijo v avtomobilski industriji, ki bo uporabnikom omogočala, da s pomočjo aplikacije za pametne telefone po svojih željah prilagajajo osnovne funkcije vozila. 

 | Avtor: Kia Kia

Avto Slovenski električni avto zapeljal na ceste

Od navora do pospeška

Vozniki bodo novo tehnologijo lahko uporabljali za prilagoditev sedmih funkcij, ki so npr. največji navor, vžig motorja, pospešek in zmanjševanje hitrosti, zmožnost regenerativnega zaviranja, omejitev najvišje hitrosti, odzivnost in poraba energije pri uporabi klimatske naprave.

 | Avtor: Kia Kia

Avto Video: V električni avto je želela natočiti gorivo

Ker električna vozila nenehno povečujejo svoj tržni delež, zlasti na področju rent-a-car vozil ali car-sharinga, bo nova tehnologija omogočila voznikom uporabo njihovih prednastavitev v kateremkoli električnem vozilu – v poljubnem vozilu se bodo lahko vozili z naloženim profilom s strežnika.

Renault in električni avtomobili Avto Ali je električni avto res bolj umazan kot klasičen?

Aplikacija z analizo preostale razdalje in zahtevane porabe energije nudi optimizirane nastavitve za nastavljeni končni cilj. Prav tako omogoča bolj športno vožnjo s predlaganimi personaliziranimi nastavitvami zmogljivosti.

Gašenje električnega avta Dragocen avto Avto Bo vsak električni avto potreboval svoj bazen?

Uporabniki bodo lahko na spletu delili svoje nastavitve ali uporabljali nastavitve drugih uporabnikov. Lahko bodo tudi uporabljali predlagane tovarniške nastavitve glede na razmere na cestah – od podeželskih cest do mestnega središča ali gorskih poti. 
 

Komentarjev 1
  • Rdečivrag 11:06 07.maj 2019.

    Neverjetno, kako so tehnično pobudo pri EV več ali manj v celoti prevzeli Korejci. Le kje so se zgubili nemci in ostali? Očitno avtomobilska evropa še vedno udobno spi...