Avto
469 ogledov

Pa ga ukradi, če lahko

Kraja Facebook
Neki voznik je svoje vozilo pred tatovi zaščitil na svoj način, s fizičnimi preprekami v obliki verig in drogov za volan. Mehanska zaščita je sicer dober način, da tatovom otežite delo.

Kraje vozil bomo težko preprečili, a vseeno velja pravilo, da se tatovi izogibajo vozil, ki imajo poleg serijskega vgrajeno še kakšno dodatno varovanje.

Blokada menjalnika. Vozilo varuje tako, da se s pomočjo nosilca in posebnih vijakov trajno pritrdi nosilec ključavnice na karoserijo vozila. Ključavnica skupaj z zapiralom, nosilcem in vijačno zvezo tvori nerazstavljivo zvezo, blokira menjalno ročico tako ročnega kot avtomatskega menjalnika.

Zapora volanskega obroča s podaljšano ročico. Palica s ključavnico, ali zaščita v obliki krožnika, blokira volan, da ga ni možno zavrteti. Zelo poceni in priljubljena zaščita vozila. Profesionalcev na žalost ne bo odvrnila od kraje, bi jim pa lahko v kombinaciji z alarmom zagrenila življenje.

Alarm. Še vedno je zelo razširjen med lastniki avtomobilov. Kljub temu zaščita z alarmom na parkirišču ni dovolj, saj se pogosto zgodi, da se nihče niti obregne ne ob zvokih sirene, nepridipravi pa so ga sposobni izklopiti v nekaj sekundah. Je pa še vedno zelo dobrodošla zaščita v avtomobilu.

Mehanska blokada volanskega obroča in stopalke za zavoro. Deluje tako, da blokira volan, ki ga ni mogoče sukati za več kot nekaj stopinj, hkrati pa je s palico povezana tudi s stopalko zavore.

GPS lokator. Sledenje vozil s pomočjo GPS-signala je vedno bolj popularno pri lastnikih luksuznih vozil. Sama naprava ne prepreči kraje, lahko pa pomaga izslediti ukraden avtomobil.

Skrito stikalo. Poceni način zaščite, ki stane vsega nekaj evrov. Ko prekinemo stikalo, preprečuje vžig motorja. Učinkovit je, dokler ga tat ponovno ne vklopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.