Avto
3287 ogledov

Padel je avtomobilski višinski rekord iz leta 2007

unimog, višinski rekord, ojos del salado, atacama, čile
1/5
Daimler
Dvema Daimlerjevima terenskima tovornjakoma unimog U 5023 j uspel poseben podvig. Priplezala sta rekordno visoko!

Povzpela sta se na nadmorsko višino 6.694 metrov in s tem izboljšala višinski rekord iz leta 2007.

Tedaj se je na isti gori, najvišjem aktivnem ognjeniku na svetu Ojos del Salado v južnoameriški državi Čile, ki se vzpenja na nadmorsko višino 6.893 in je del puščave Atacama, najbolj suhega področja na svetu, suzukiju samuraju uspelo povzpeti na višino 6.688 metrov, torej sta unimoga prišla še dobrih šest metrov više. Do vrha gore je tako ostalo le še dobrih dvesto metrov.

Unimog Avto Terminator prodaja svoj stroj za teren

unimog, višinski rekord, ojos del salado, atacama, čile | Avtor: Daimler Daimler

Delovna naloga

Rekordni poskus je bil sicer le dodatna dejavnost ekipe, ki si je z unimogoma pomagala pri nameščanju štirih intervencijskih radijskih postaj na višinskih taborih na gori, ki bodo v primeru sile omogočale vzpostavitev radijske povezave med višinskimi tabori. S tem se bo povečala varnost tako gornikov kot tudi znanstvenikov, ki se bodo vzpenjali na to goro.Zadnji delovni cilj desetčlanske odprave je bil višinski tabor Amistad na višini 6.100 metrov, potem pa se je začel naskok na rekord.

Posebna oprema za teren

Oba unimoga, ki se že serijska pohvalita z dobrimi terenskimi sposobnostmi, so za podvig opremili s posebnimi širokimi terenskimi gumami, pomožnimi vitli in posebnim sistemom za spreminjanje težišča vozila, ki so ga skupaj razvili Unimog, karoserist AS Söder in Unimogov muzej.

Unimog unimog Avto Brutalnež v novi preobleki

Rekord je nekaj posebnega tudi zato, ker sta višinski rekord prvič v zgodovini dosegla kar dva avtomobila hkrati, saj so bili ti poskusi doslej rezervirani le za enega.

Policija in plug Reševanje pluga Avto Kako je policijska alfa rešila snežni plug

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.