Avto
4683 ogledov

Pas bi vas moral rešiti, ne pa ubiti

Varnostni pas ADAC
Vožnja v debelih zimskih oblačilih je lahko nevarnejša kot mislite. Zato se pripnite na pravilen način.

Pri nemškem ADAC opozarjajo voznike in potnike, naj se v avtih nikar ne prevažajo v debelih zimskih oblačilih. Osnovni pripomoček za varno vožnjo - varnostni pas - namreč v primeru nevarnosti ne more optimalno delovati. 

Predvsem je premalo zavedanja, da lahko nepravilno delujoči pas povzroči nevarne poškodbe. Pri ADAC so s testi dokazali, da med zaviranjem pas pritisne na napačno mesto na telesu. Pri zaviranju v sili bo pas skozi debelo oblačilo zategnil prostor okoli želodca, ne pa ob bokih  kot bi moral. 

Že posledice trka pri komaj 16 km/h so vse prej kot nedolžne. Pri tako močnem pritisku na trebuh lahko pride do poškodb črevesjam jeter in vranice, nevarnost zelo nevarnih notranjih krvavitev pa je velika. Še posebej nevarni so ti scenariji pri otrocih, zato jih nikar ne podcenjujte, pravijo pri ADAC. 

Kako torej pri nizki temperaturi še posebej v začetnih minutah zdržati v avtu? Ni se vam treba sleči! Močno pomaga že, da se pripnete pod bundo oziroma jakno, oblačilo pa zapnete čez pas. Seveda pa tudi kakšna odeja nikoli ne škodi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • comsine 17:47 15.december 2020.

    www︎.︎AmiaPex︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks

  • Avatar Dorthy_Brey
    Dorthy_Brey 15:01 15.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od d0ma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevno. prip0ročam, da poskusite. .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • distdronim 10:31 15.december 2020.

    www︎.︎imgb︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks