Avto
8 ogledov

Pet zvezdic za novi golf

Novi VW golf je opremljen s sedmimi zračnimi blazinami in kopico varnostnih sist Žurnal24 main
Šesta generacija golfa je varna izbira, če sodimo po rezultatih neodvisne organizacije Euro NCAP, ki mu je prisodila pet zvezdic.

VW golf VI je pri zaščiti potnikov prejel 36 od možnih 37 točk. Crash test je med drugim pokazal, da je novi model v primerjavi s predhodnikom popravil rezultat za tri točke. Zasluge gredo serijski zračni blazini za kolena pri vozniku in ojačanem predelu okoli sopotnika. Napredek je viden tudi pri zaščiti otrok, kjer je nemški kompakt prejel štiri od petih možnih zvezdic. Malo manj uspešen je bil pri zaščiti pešcev, prejel je tri zvezdice, kar ga še vedno uvršča v sam vrh.



Novi golf se lahko pohvali s serijsko bogato varnostno opremo: dodatno izboljšano varnostno karoserijo, sedmimi zračnimi blazinami, vključno z voznikovo zračno blazino za kolena, in inovativnimi vzglavniki za voznika in sovoznika. Kot dodatna oprema sta na voljo tudi zadnji stranski zračni blazini. Poleg tega je to prvi Volkswagnov model, ki je lahko opremljen z opcijsko opozorilno lučko za nepripete varnostne pasove zadaj. Serijski ESP z zavorno asistenco dodatno zvišuje raven varnosti med vožnjo. Poleg tega je Volkswagen z golfom uvedel nove senzorje za zaznavanje trčenja. Za razvoj teh tako imenovanih senzorjev naletnega zvoka je maja 2008 prejel bavarsko nagrado za inovativnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.