Avto
174 ogledov

Peugeot 2008 poseben na vseh področjih

Peugeot 2008
1/15
Peugeot
Peugeot 2008 zmore preprosto več kot običajni križanci.

Prijavite se na testno vožnjo prek spodnjega obrazca!

 

 

Modernim avtomobilom ni lahko, saj morajo ustrezati široki paleti okusov kupcev, najprej po videzu, nato še udobju. Biti morajo praktični, sposobni pomagati v zahtevnih situacijah in seveda biti povsem v stiku z digitalnim svetom, v katerem vzporedno bivamo na vsakem koraku

Peugeot 2008 na vrhunski način odgovarja na vse te zahteve. Prednosti in dobre lastnosti malega crossoverja so prepoznali tudi kupci, zadnji dokaz za to je še čisto sveža lestvica Driver Power 2015 ugledne britanske revije Auto Express, ko so lastniki peugeota 2008 postavila na sam vrh pred vse ostale konkurente v zadnja leta tako popularnem razredu križancev. Voznike je peugeot 2008 prepričal tako po kvaliteti izdelave, lahkotnosti vožnje, vgrajenih pripomočkih kot zanesljivosti delovanja.

Kako je peugeotu 2008 uspelo narisati takšen nasmeh pri voznikih in potnikih? Predvsem z zelo načrtno izdelavo po meri potnikov. Čeprav na zunaj meri le 4,16 metra, daje prostorna notranjost občutek precej večjega avtomobila. Vstopanje je tako kot pri ostalih križancih zaradi nekoliko višjega odmika od tal olajšano, pravo presenečenje pa sledi ob pogledu na notranjo ureditev. Z modro barvo obrobljeni merilniki, grafično potiskana obloga armaturne plošče, kontrastni vložkov piano črnine in svetlečih kromiranih dodatkov, denimo prestavne ročice, dajejo vtis sedenja v premium razredu. Tudi obrobe zračnikov, držala vrat in druge elemente krasi visokokakovostna plastika, prostora za “industrijske” rešitve v tem avtu ni.

Novo presenečenje sledi na stropu, ki ga krasi pravcata kromirana letalska pista, ki povrh ponoči še zasveti. Zračnost potniškega prostora še razširi opcijsko panoramsko okno, ki se razteza prek večjega dela strehe. Robovi strehe ponoči prav tako svetijo v nežni beli LED svetlobi.

Če lastniku niti vse to še ni dovolj, lahko svojega peugeota 2008 dodatno personalizira s pomočjo nabora dodatkov Downtown za tipsko predelavo zunanjih in notranjih površin. Tu so nalepke s črnimi obrobami in najsodobnejšimi kontrastnimi barvami (rumena, rožnata, oranžna), čimer je možno spremeniti videz spodnjega dela karoserije, nosilnih drogov strešnega prtljažnika, okrasne maske, ohišja vzvratnega ogledala, dekorativnega dodatka zadnjih vrat, zračnikov, srednje konzole, ščitnika instrumentne plošče, okrasnih obrob vratnih kljuk in še česa.

Ponudbo dopolnjujejo posebna 17-palčna platišča z diamantnim rezom in okrasni kolesni pokrovi z barvnimi vstavki.

"Gokart" volan za več zabave in varnosti obenem

Še posebej zanimiv je volanski obroč, po katerem postajajo moderni peugeoti vse bolj znani. Začetno presenečenje nad majhno krožnico voznik ali voznica hitro prerasteta z izkušnjo lahkotne uporabne , saj se majhen premer volana izkaže kot odlična rešitev za enostavno upravljanje križanca. Ker volan deluje variabilno, je pri nižjih hitrostih dovolj že manjši zasuk, da se kolesa obrnejo v želeno smer, medtem ko pri višjih hitrostih volan zahteva več premika za ustrezen odziv koles, zato peugeot 2008 tudi na avtocesti deluje zelo stabilno.

Majhna krožnica pa ima še eno veliko prednost, saj je oblikovalcem posledično uspelo umestiti merilnike tako, da jih voznik spremlja kar prek zgornjega roba obroča in ne več spodaj. Posledično to precej pripomore k varnosti, saj voznik za spremljanje vseh informacij le še malenkostno spušča pogled iz ceste na lične merilnike in nazaj, pogled mimo volana in merilnikov naprej pa ni v ničemer kompromitiran.

V modelu 2008 se vsi potniki hitro počutijo domače, ergonomija sedežev jim je pisana na kožo. Vozniku je v pomoč veliko sistemov, odvisno od opreme se lahko zanaša tudi na praktičnega parkirnega asistenta, ki skoraj vse težavne manevre na parkirišču opravi avtomatsko namesto voznika. Znano je namreč, da ogromen delež avtomobilskih škodnih primerov prispevajo prav trki med parkirnimi manevri, z asistentom pa praktično odpadejo vse skrbi. Voznik ali voznica le pritisne na gumb, izbere, če želi bočno parkirati ali pa zapeljati iz parkirnega mesta, nato pa sukanje volana in presojo, kako blizu je do ovire, v celoti prepusti avtomobilu in njegovim senzorjem. V nekaj hipih je ta za marsikoga ena najtežjih sestavin vožnje že elegantno mimo.

Vse na dosegu prstov 

K varnosti veliko pripomore zabavno-informacijski sistem, ki je serijski že od druge stopnje opreme naprej. Informacije so prek njega enostavno na razpolago prek velikega zaslona, občutljivega na dotik. Vmesnik je izredno poenostavljen za uporabo, lične grafične ikone še dodatno olajšajo pretikanje med različnimi funkcijami.

Bluetooth vmesnik omogoča izredno poenostavljeno povezavo s telefonom, zaradi česar je telefoniranje med vožnjo resnično varno, mogoče pa je tudi predvajati audio vsebine, ki jih imamo shranjene na naši mobilni napravi. Za visokokakovosten zvok lahko po želji skrbi JBL sistem. Z vgrajeno lično navigacijsko karto se s peugeotom 2008 ne boste tudi nikoli več izgubili na poti.

Peugeot 2008 sicer varnosti svojih potnikov namenja izjemno skrb. Trdna konstrukcijska zasnova in pametna razporeditev mečkljivih con so porok za najvišjo raven pasivne varnosti tako za odrasle kot otroke, kar dokazuje vseh pet doseženih zvezdic na testiranju neodvisne organizacije Euro NCAP. Še več o opremljenosti prikupnega francoskega “mešančka” lahko izveste TUKAJ.

O prednostih peugeota 2008 se prepričajte sami! Prijavite se na testno vožnjo prek zgornjega obrazca. Poklicali vas bomo iz vam najbližjega salona Peugeot in se dogovorili z vami za najboljši termin.

Peugeot 2008 Active 1,2 Purtech z že vključeno kovinsko barvo, avtomatsko klimatsko napravo, parkirnimi senzorji ter s kaskom za 1€ s pomočjo Peugeot financiranja sedaj na voljo že za 13.650 €. Preverite več.