Avto
49 ogledov

Peugeot razkriva notranjost nove generacije modelov

Peugeot i-cockpit
1/5
Peugeot
Peugeot je predstavil novo generacijo i-cockpita, ki razkriva vizijo voznikovega mesta prihodnosti. Prihodnji peugeoti bodo imeli 12,3-palčni digitalni zaslon in 8-palčni osrednji zaslon na dotik.

Razvojna študija voznikovega mesta temelji na izkušnjah 2,2 milijona uporabnikov prve generacije sistema peugeot i-Cockpit, s katerim so opremljeni modeli 208, 2008 in 308.

Originalni sistem i-cockpit vključuje kompakten in majhen volan, ki poenostavi krmiljenje, na instrumentni plošči so podatki zbrani v višini voznikovih oči, Nn velikem zaslonu na dotik so na intuitiven način prikazana vsa upravljalna stikala za udobje (avtoradio, klimatska naprava …), ki omogočajo naravno krmiljenje celotne opreme vozila.

Peugeot prisega na digitalno tehnologijo

V novi generaciji je gumbov neznatno število, ta pa so oblikovana elegantno in so kromana (toggle switches). Predvsem zaradi digitalizacije. V sklopu instrumentne plošče v višini oči se nahaja digitalni 12,3-palčni zaslon visoke ločljivosti s futuristično grafiko. Na instrumentni plošči, na kateri je možno nastaviti vse parametre in jo prilagoditi posamezniku, so zbrani vsi podatki, ki jih želi voznik imeti neposredno v vidnem polju. 8-palčni zaslon na dotik je kot tablični računalnik umeščen na sredino armaturne plošče.

Novi koncept vsebuje tehnologije, ki so trenutno na voljo na tržišču: povezljiva 3D navigacija z glasovnim upravljanjem, s prometnimi informacijami v realnem času prek sistema Tom Tom Traffic ter z možnostjo prikaza navigacije in navodil za smer vožnje neposredno na instrumentni plošči, prostoročno telefoniranje z glasovnimi ukazi, samodejno upravljanje SMS-sporočil (prebiranje, pošiljanje), informacije o številnih sistemih za pomoč pri vožnji, povezljivost po zaslugi funkcije Mirror Screen in tehnologij Apple CarPlayTM, Mirrorlink in Androïd Auto.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.