Avto
13 ogledov

Po Fiatu v Srbijo še Mercedes in Japonci

Fiat Kragujevac Fiat
Podpredsednik srbske vlade Aleksandar Vučić je ta teden napovedal prihod številnih znanih podjetij v Srbijo. Med temi je izpostavil nemški Mercedes, s katerim potekajo pogovori, in enega od znanih japonskih avtomobilskih proizvajalcev.

"Želimo, da Srbija in njeno gospodarstvo postaneta mnogo močnejša, kot sta danes," je poudaril Aleksandar Vučić.

Podpredsednik srbske vlade pričakuje, da bi ena od japonskih avtomobilskih družb, katere imena ni želel izdati, v Srbiji v prihodnje lahko odprla tisoč novih delovnih mest. V Srbiji sicer že 13 let ni prisotne nobene japonske družbe, poroča beograjska tiskovna agencija Beta.

Med tujimi investicijami v Srbiji je Vučić je izpostavi nemški koncern Bosch, ki bo v Pećincih zaposlil 600 ljudi; v naslednjih letih pričakujejo 5.000 delovnih mest. Pogovori z nemškim Mercedesom še potekajo, vendar Vučić pričakuje tudi njihov prihod.

Vsi morajo plačevati davke

Poudaril je, da morajo sicer vsa podjetja in državljani v Srbiji plačevati davke, od tega stališča pa ne bo odstopal. Kot je pojasnil, se ne sme ponoviti zgodba letošnjega februarja, ko je bilo v proračun vplačanih le 50 milijard dinarjev (433 milijonov evrov). "Dejal sem že, da se nam niti en mesec ne sme zgoditi, da nam prihodki od trošarin in davkov padejo pod 72 milijard dinarjev, v juliju in avgustu pa ne smejo biti nižji od 80 ali 85 milijard," je poudaril.

Komentarjev 1
  • feferon 12:41 26.avgust 2013.

    Južni bratje nas prehitevajo po avtocesti, mi pa se furamo po kolovozu...A je to Švica ,ki so nam jo obljubljali?