Avto
21 ogledov

Vsakemu Srbu za zlato fiat 500L

Fiat 500L Gregor Prebil
Olimpijski komite Srbije je podpisal pokroviteljsko pogodbo s proizvajalcem avtomobilov iz Kragujevca, v katerem so nekoč izdelovali slovitega avtomobilskega malčka fička, danes pa v Kragujevcu izdelujejo fiat 500L.

Na območju nekdanje tovarne Zastava je zrasel proizvodni obrat nove tovarne Fiat Automobili Srbija, ki bo srbskim šampionom Rio de Janeira podarilo novega topolina znamke 500L.

Na podlagi pogodbe srbske podružnice Fiata in srbskega olimpijskega komiteja bodo člani srbske olimpijske odprave na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016 prejeli novo vozilo 500L za vsako osvojeno zlato olimpijsko kolajno v individualnih športih, v primeru moštvene zlate olimpijske kolajne pa bo podarjeni sponzorski avto postal last panožne zveze.

Pokroviteljsko pogodbo sta danes podpisala predsednik srbskega olimpijskega komiteja Vlade Divac in prvi moč Fiata Srbije Antonio Cesare Ferrara.

V nekdanji Jugoslaviji priljubljeni "fičko" so v tovarni Zastava v Kragujevcu proizvajali po Fiatovi licenci za znamki Fiat 600 in 750, današnji Fiat 500 pa je nekdanji topolino.

Komentarjev 1
  • privat 09:03 05.februar 2013.

    Če ga naredijo v srbije pomeni, da to nikoli ne more biti avto.....prodajali pa ga bojo le če ga šenkajo v pralnem prašku!!