Avto
420 ogledov

Po tem ko so nakup blindiranega terenca odnesle napake, policija zdaj kupuje kar dva

Chevrolet suburban Profimedias
Notranja ministrica je "odprla denarnico" in kot kaže bo policija že letos dobila opremo, za katero si je prizadevala "desetletje".

Po tem ko je novega blindiranega terenca lani policiji odnesla odločitev državne revizijske komisije, da zaradi napak v postopku posel razveljavi, zdaj z javnim naročilom kupujejo kar dve blindirani terenski vozili z najmanj 4000 kubičnih centimetrov motorne prostornine.

"To število vozil za nakup je bilo predvideno že v preteklost, vendar nikoli nismo razpolagali z dovolj velikimi finančnimi sredstvi," nam je pojasnila predstavnica Generalne policijske uprave Vesna Drole in dodala, da so zato nabavo načrtovali že več let.

Policija z novima terencema tudi nad teroriste

Blindirana terenca naj bi uporabljala specialna enota, ki za izvajanje zahtevnih nalog - tudi s področja ekstremnih oblik nasilja, terorizma in ugrabitev - po pojasnilih policije potrebuje opremo, ki zagotavlja večjo varnost policistom. Z omenjenima vozila pa naj bi se izboljšala tudi njihova učinkovitost pri prijetju storilcev hujših kaznivih dejanj, varovanju najvišjih domačih in tujih državnih predstavnikov, varovanju določenih oseb in objektov, spremstvu prevozov vrednostnih pošiljk ali nevarnega blaga.

Tokrat pristali na nižjo balistično zaščito

Tako kot pri prvem razpisu natančne karakteristike zahtevanih vozil policija skriva in so dostopni le resnim ponudnikom. Iz objavljenih tehničnih specifikacij pa je razvidno, da policija zahteva dodatno tudi dodatno opremo - digitalno TETRA avtomobilsko radijsko postajo in ročno akumulatorsko LED svetilko s polnilcem. Vozili pa ne smeta imeti nameščenih oznake motorja.

Za razliko od prejšnjega javnega naročila, kjer so zahtevali certifikat balistične zaščite VR9 (BRV2009), pa so nam na policiji potrdili, da so se tokrat zadovoljili VR7. Najvišjo stopnjo zaščito v serijski proizvodnji, zato bi ga morali dodatno opremiti v posebej specializiranih podjetjih.

Ponudnike policija išče do maja, do konca novembra bi moral biti avtomobil že v garaži policije.

Komentarjev 6
  • Avatar Mirč Sla
    Mirč Sla 09:02 17.april 2017.

    verjetno res..

  • bmz 17:31 16.april 2017.

    jeba.a te žaba

  • partizanka 17:00 16.april 2017.

    ni vredno poročanja o požigu v Višnji gori, seveda to niso svinjske glave pred džamijo